Ærlige Sveinung

Å kjøpe gammel bruktbil kan være en skummel affære. Ofte oppdager man først i ettertid feil og mangler som den tidligere eieren "glemte" å nevne. Men sist fredag fant vi ut at det i alle fall finnes én selger du kan stole på.


Annonsen som vekket vår oppmerksomhet er for en Volkswagen Golf 1986-modell, det vil si, teksten innleder faktisk slik: "Ny bakrute med sliten bil selges." Selgeren selv sier han innså at det var liten mulighet for å få solgt denne bilen og tenkte han kunne gi annonsen en morsom vri.
-Ærlighet varer lengst, sier han og forsikrer oss om at det som står faktisk er helt sant.

Stor interesse

Og interessen har ikke latt vente på seg. I løpet av de to dagene annonsen har ligget ute, har over 17 000 klikket seg inn for å se den, i tillegg til de mange som sender mail og ringer.
-Mange ringer meg for å si at "den bilen vil jeg ikke ha", sier Sveinung som i skrivende stund ennå ikke har fått noen seriøse henvendelser.

Is inne i bilen

Til tross for alle problemene med bilen, har Sveinung etter hvert blitt ganske glad i bilen. Likevel ble den innvendige fuktigheten så plagsom at han så seg nødt til å begynne jakten på en annen bil.
-Det legger seg jo is inne i bilen om vinteren, sier Sveinung og innrømmer at det skal bli deilig å bli kvitt den.

Flere som kjenner seg igjen?

Blant feilene på bilen kan det nevnes hull i minst én kanal, klutsj som slurer når den ikke skal, delvis eller helt defekte dører og vinduer, fastrustet passasjersete, kondensdrypping fra tak og sladrespeil, skjev frontfanger og en alarm som lever sitt eget liv. Mange med erfaring fra gamle biler vil sikkert kjenne seg igjen i Sveinungs beskrivelser, men sjelden har vi lest en så levende og ærlig skildring i en bilannonse. Ta deg tid til å lese den fornøyelige annonsen her:

  • Stort bilde av bilen og faksimile gjengitt med tillatelse fra finn.no