Accord kombikupé til Norge

I Norge har Accord vært synonymt med 4-dørs sedan. Inntil nå. Med omleggingen av Honda-importen til Norge utvides utvalget, og Accord som 5-dørs kombikupé introduseres i Norge for første gang noensinne.

Accord kombikupé til Norge
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Inntil nylig har det private firmaet Hasco Motor stått bak importen av Honda-biler til Norge. Fra 1. januar tok Honda selv over importen til Norge, og med den nye organiseringen utvides altså importen.

Foreløpig en utgave

Accord som 5-dørs kombikupé ble lansert for verdensmarkedet allerede i 1998, men det er altså først nå norske kunder får tilbud om dette alternativet. 2001-modellen Accord som kom i fjor, hadde gjennomgått en mindre ansiktsløftning som innebar nye støtfangere og ny grill. 5-dørs utgaven kommer foreløpig kun i en utgave: Accord 1.8i LS, med automat- eller manuelt gir. Dette er selvsagt samme motor som sitter i sedanutgaven, med 175 newtonmeter og 136 hestekrefter.

Lik sedanutgaven i pris

5-dørs Accord er ventet til Norge i løpet av mai. Prisene er ikke fastsatt ennå, men etter all sannsynlighet vil det ikke bli de helt store forskjellene i pris i forhold til en 1.8i LS sedan – som koster 285.000 kroner.

På verdensbasis har Honda lansert en ny 2,3-liters motor i Accord, som skal være flaggskipet. Denne kommer imidlertid ikke til våre breddegrader.