AC Schnitzer X5: Skogens bølle

Tenk deg en BMW X5 med sideskjørt, spoilere og diverse annen pynt. Tenk deg skinn, carbon og aluminium - og ikke minst felger og dekk som overhodet ikke egner seg for skogsbruk. Tenk deg en AC Schnitzer X5...

Den kommer sammen med vinterstormene, BMW X5 foredlet av tyske AC Schnitzer. Og de kan forandre bilen fra å være en eksklusiv terrenggående BMW til å bli en versting.

Teknikk som får tennene til å løpe i vann

For motoren trimmer de fra 285 hester og opp til over 300, og eksosanlegg med høyst sportslige potter hører naturligvis med. Har du manuelt gir i din X5? Da kan i såfall Schnitzer pynte litt på giroverføringen slik at girskiftet både blir kortere og mer presist.

Heller ikke understellet får være i fred, for Schnitzer planlegger både senkesett, spesialtilpassede krengningstabilisatorer og et avstivningsstag mellom støtdempertårnene. I tillegg vurderer de felger som måler 21 tommer i diameter...

Skulle det være noe ekstra plast?

Heller ikke karosseriet får være i fred. For her skal det klistres på spoilere, sideskjørt, sportsspeil og et hekkskjørt med forkrommede hull til eksosrørene. For de som har tilhengerfeste på sin X5 har naturligvis Schnitzer laget hekkskjørt som får plass til både kule og kontakt.

Eller mer skinn og carbon

Men en bils personlighet får man best frem fra innsiden, og i X5 skal interiøret pyntes opp med både skinn, carbon og ikke minst aluminium. Elektronikk må det naturligvis også være, og ferieturen til sørlandet burde gå som på skinner når ungene kan leke seg med DVD, Playstation og digitale kameraer.