Abarth – krembil for entusiasten

Navnet Abarth vekker sikkert mange minner hos GTI-elskere fra 80-tallet. Nå er Fiat tilbake med en ny Abarth, basert på siste generasjon Fiat Punto.

Abarth – krembil for entusiasten
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Rundt i Europa selger Fiat Punto som bare det, men i Norge går det en smule tregt. Kanskje en oppfrisket Punto med 130 hestekrefter kunne fått fart på salget?

1.8 liter

Det bør bli skikkelig fart i sakene med 1,8 liters motor i den lille Puntoen. Effekten er nemlig oppgitt til 130 hestekrefter og dreiemomentet er 164 newtonmeter. 0-100 kilometer bør gå unna på godt under 9 sekunder og toppfarten håper vi passerer 200 kilometer i timen.

Abarth-utstyr

Punto Abarth får et rikholdig utstyr, som vil skille den fra de mindre motorsterke variantene. Girkule, pedaler og håndbrekk er i aluminium. Komplett styling rundt hele bilen og Abarth-ratt og -felger er på plass.

Standardutstyr utover dette; to kollisjonsputer, ABS-bremser, klimaanlegg, navigasjonssystem og tyverisikringen Fiat CODE immobiliser. Det blir ikke mange fargene å velge i, bilen fåes kun gul og sort.

Ikke i Norge

Importøren i Norge tar ikke inn Punto med større motorer enn 80 hestekrefter til Norge. Det blir det heller ikke noe av. Skal du bli eier av en slik bil må du nok dessverre til utlandet å hente en selv.