A3 med 5 dører

A3 har hittil kun vært tilgjengelig med tre dører. Nå ønsker Audi å kapre flere kundegrupper og utstyrer A3 med to ekstra dører.

Med denne femdørs-muligheten ønsker Audi spesielt å nå ut til kvinner og unge familier, som nok er de største kundegruppene for småbiler som denne. Femdørs-utgaven er ventet til Norge rundt mai/juni i år.

Og dette er nok smart av Audi - markedet for 3-dørs kombikupeer er svært lite, og tendens i det Europeiske marked er at stadig færre etterspør 3-dørs kombier.

Endringer

Bortsett fra de ekstra dørene kan vi ikke vente oss de helt store forandringene på femdørsutgaven i forhold til tre-dørs-utgaven, når den kommer til Norge på forsommeren, -- hvis det da ikke kommer andre endringer på A3 innen den tid. Men inntil videre må vi altså nøye oss med de nye dørene. Hvor mye de kommer til å koste, er ikke fastsatt ennå, men det blir nok snakk om et standard prispåslag over hele femdørs-rekken.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Motoralternativene

A3 med fem dører vil få de samme motoralternativene som det allerede finnes på tredørs-modellene, det vil si tre bensinmotorer og to diesel-alternativer. Bensinmotorene er 1,6 liter med 100 hk, 1,8 med 125 hk og 1,8T med 150 hk. Dieselalternativene er to 1,9-litere med enten 90 eller 110 hk. De forskjellige motoralternativene blir ikke alle tilgjengelige ved introduksjonen, -- hvilke som kommer først og sist er ikke klart ennå.