8 tips for bedre lys!


Her kommer en liste over hva du kan gjøre for å få bedre lys på DIN bil:

1. Justering av lyktene vil gjøre lyset ditt bedre dersom de er feiljustert. Sørg for at dette er riktig før du gjør noe annet. Dette kan gjøres på en NAF stasjon, eller nærmeste bensinstasjon med respekt for seg selv. Dem er det etter hvert ikke så mange av..

2. Lykteglass og reflektor skal være uten skader, misfarginger og sprekker. Deler som er skadet bør byttes.

3. Pærer er kilden til alt lys. Det er viktig å kjøpe gode pærer. Bruk kun 60/55 watt. Andre wattstyrker er ulovlig og skadelig for lyktene dine. Kjøp kjente merker, ikke "jolly-pærer" fra Svinesund.

4. Spenningsregulatoren kan med fordel byttes. Denne er ofte underdimensjonert for norske forhold. Flere leverandører har "intelligente" regulatorer som tilpasser seg batteriets tilstand -- disse er noen dyrere enn faste spenningsregulatorer -- men med tanke på den ekstra sikkerheten de gir er de verdt hver krone.

5. Bytt ledninger Hvor utrolig det enn kan høres, har mange biler for tynne ledninger (lavt kabeltversnitt). Bytt ut de originale ledningene med kraftigere ledninger.

6. Vask av lykteglass er selvfølgelig viktig. Har du lyktespylere bruk det like ofte som du bruker spyleren på vinduene så sant dette ikke er samkjørt over en bryter.

7. For de som ikke får nok kan det anbefales å koble lyktene direkte til batteriet gjennom sikring og relé med styrestrøm. Dette vil garantert gi minimalt spenningstap og du har anledning til å gjøre det så lenge funksjonaliteten blir den samme som ved ordinær kobling. Viktig! Legg opp egen sikring for høyre og venstre side. Da slipper du at det blir helt mørkt hvis en av sikringene går.

8. Ekstralys kan med fordel brukes. De finnes i utallige varianter og vi anbefaler og oppsøke en dyktig tilbehørsbutikk. Ekstralys finnes med Xenonteknologi. Prøv det!