7,5 tonn: Fortsatt muligheter

Det er fortsatt mulig å få C1-stempel i førerkortet uten å gjennomgå opplæring.

Det oppsto kaotiske tilstander på landets trafikkstasjoner i desember. Da innså nemlig titusenvis av bilister at de begynte å få dårlig tid hvis de skulle sikre seg C1-stempel i førerkortet uten å gjennomgå opplæring. C1-stempelet, som varer i ti år, gir rett til å føre lastebil med totalvekt inntil 7,5 tonn.

Køen ble for lang

Det var ikke bare trafikkstasjonene som opplevde et voldsomt press i desember. Også legekontorene ble oppsøkt av store menneskemengder. Vegmyndighetene krever nemlig helseattest for å utstede rett til å kjøre lastebil inntil 7,5 tonn. Den store pågangen førte til at enkelte leger rett og slett ikke klarte å ta unna køen før 31. desember.

Fortsatt håp

Er du blant dem som ikke fikk legetime? Da kan du trøste deg med at Statens vegvesen har latt nåde gå for rett, og bestemt seg for å gi "amnesti" til dem som ikke fikk legetime før 31. desember. Det eneste Vegvesenet krever er at legen din skriver under på to ting: 1) At du bestilte time før 31.12 og 2) At legen ikke hadde mulighet til å motta deg før årsskiftet.

"Amnestiet" varer imidlertid ikke evig. Vegvesenet krever at du møter opp med både helseattest og de nødvendige underskriftene innen 1. april.

  • Her finner du flere tips fra DinSide Motor