7-trinns automatgir for Mercedes

Fra høsten 2003 lanserer Mercedes-Benz verdens første 7-trinns automatgirkasse for personbil - 7G-TRONIC. Den nye automatgirkassen erstatter dagens 5-trinns girkasse, og kommer i første omgang som standard på V8-modellene E 500, S 430, S 500, CL 500 og SL 500.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye girkassen skal å gjøre Mercedes-modeller enda mer økonomiske og gi enda raskere akselerasjon. I tillegg skal den den forbedre girskiftekomforten.

Raskere og mykere

Det nyutviklede automatgiret skal redusere drivstofforbruket med opp til 0,6 liter per 100 kilometer (avhengig av modell), senke akselerasjonstiden fra null til 100 kilometer i timen med opp til 0,3 sekunder samt gjøre det mulig med betydelig raskere forbikjøringer i hastighetsområdet 60 til 120 kilometer i timen. Girskiftene skal også være mykere enn på den nåværende femtrinnskassen.

Tettere steg

Disse fremskrittene er først og fremst oppnådd ved å bruke syv utvekslingstrinn. Dermed beholdes små turtallssprang som er viktig for optimal utveksling til enhver tid. Det er også lagt inn større spredning mellom laveste og høyeste utveksling. Dette sørger for at motoren jobber på mer gunstige turtall, og at gjennomsnittlig motorturtall holdes på et lavere nivå.

Samtidig ligger skiftekomforten på et høyere nivå. Girskiftingen skal foregå nærmest glidende og skal, spesielt i de høyere girene, nesten ikke være merkbar.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!