Ifølge Statens vegvesen, er det per februar 2017 2.541.027 personer i Norge som har gyldig førerkort i Norge.
For å bidra til at så mange som mulig er trygge på norske veier og at så mange som mulig beholder førerkortet sitt, kan det være greit å ha oversikt over punktene under.
#1: Førerkortet går ut på dato
Ikke glem å fornye førerkortet ditt. I verste fall kan du faktisk risikere å måtte kjøre opp på nytt.
Ifølge denne forskriften skal alle førerkort som er utstedt før 19. januar 2015 fornyes:

Slik takler du underkjølt regn
- Førerkort utstedt før 1. april 1979, må byttes til nytt førerkort før 1. januar 2020.
- Førerkort utstedt i perioden 1. april 1979 til og med 31. desember 1997, må byttes til nytt førerkort før 1. januar 2023.
- Førerkort utstedt i perioden 1. januar 1998 til og med 18. januar 2013, må byttes til nytt førerkort før 1. januar 2033.
Førerkort som ikke skiftes ut innen fastsatt frist, mister sin gyldighet. Du kan lese mer om fornyelse av alle typer førerkort her.
#2: Det har kommet nye regler for forelegg
Fra 1. januar kostet det nærmere 30 prosent mer å råkjøre på norske veier.
Det dyreste forenklede forelegget du kan få, uten å miste retten til å kjøre bil, er på 10.400 kroner. Her er imidlertid økningen på boten minst - «kun» 16 prosent.
Du kan lese mer om de nye foreleggene her.

#3: Politiet måler avstanden til bilen foran deg
Visste du at du må ha en avstand på minst 16 meter til bilen foran deg på motorveien?
Ved hjelp av kamera kan Utrykningspolitiet enkelt plukke ut bilister som holder for tett avstand til bilen foran seg.
Kjører du for eksempel i 110 kilometer i timen, ryker førerkortet om du ikke har lengre avstand enn 15 meter til bilen foran.
#4: Du kan miste førerkortet hvis du sladder
I løpet av vinteren er det flere muligheter til å miste førerkortet om du ikke er forsiktig. Blir fristelsen til å sladde i en sving for stor, bør du håpe på at politiet ikke er i nærheten.

Dette er best å strø med
Er du for eksempel litt ivrig i svingene med brekket, fører det raskt til anmeldelse om politiet ser deg.
#5: Strengere helsekrav til førerkort
Fra 1.oktober 2016 ble helsekravene for førerkortet strammet inn.
Har du andre sykdommer som for eksempel diabetes, eller søvnproblemer, er det viktig at du setter deg inn i de nye reglene.
- Det blir nå enklere for legene og førerkortsøkerne å se hvilke krav som gjelder, det blir mindre rom for skjønn, og dermed mer lik behandling, har divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, Svein Lie, tidligere uttalt til Dinside.
#6: Du bør ha internasjonalt førerkort på ferie
Å stå i kø foran leiebilskranken på ditt bestemmelsessted etter en lang flyreise kan fort bli en nedtur om du ikke er godt forberedt.

Nå kan du få WiFi i den gamle bilen din - som kan løse hele DAB-problemet
Vi minner derfor på hvor viktig det er å sjekke behovet for internasjonalt førerkort før man begir seg utenlands. Dette kan utstedes hos bilistorganisasjonene KNA, MA (Motorførernes Avholdsforbund), og NAF i Norge.
Du kan lese mer om dette her.
#7: Så mange prikker får du
Det er ikke så mye som skal til før du er i faresonen for å miste førerkortet.
Er du usikker på om du har prikker på førerkortet, kan du ifølge Vegvesenets nettsider møte opp fysisk på en politistasjon for å sjekke dette. Husk å ta med deg legitimasjon.
Her finner du en oversikt over hvor mange prikker ulike overtredelser vil gi deg.
Du får for eksempel tre prikker på førerkortet ditt dersom du kjører i strid med trafikklyssignal med fast eller blinkende rødt signal.

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.