7 nye fra Honda

Duket for storslipp på Tokyo Motor Show.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om rett under en måned er det duket for Tokyo Motor Show, hvor DinSide Motor er tilstede. Nå renner det på med pressemeldinger om alt som skal vises, og denne gangen ser det ut til at Honda skal strekke strikken helt ut. Hele syv nye konseptkjøretøyer skal vises på messen.

Tre biler

Honda har delt de syv kjøretøyene inn i tre grupper, derav en som handler om biler. I kategorien biler skal Honda vise tre nye konsepter, kalt Small Sports EV, AC-X, og Micro Commuter Concept.

Prøvekjørt: VWs nye byalternativ

Small Sports EV er en ren elektrisk sportsbil som skal være morsom å håndtere, samtidig som den ikke skal gå på samvittigheten løs med tanke på miljøet.

image: 7 nye fra Honda


AC-X skal vise neste generasjon plug-in hybrid, samtidig som den skal være morsom å kjøre, også over lengre distanser. Bilen vil få valgmulighet for hvilken drivlinje du ønsker å benytte, avhengig av hvor du er. By eller landevei. Nå skal det legges til at AC-X minner veldig om FC-X, som vi kjenner fra tidligere, bare i en mindre innpakning.

Det tredje bilkonseptet fra Honda er det de kaller Micro Commuter Concept. Dette er en fremtidsrettet mikrobil som går på strøm. Denne skal igjen kunne forvandles til et tohjuls kjøretøy som kan hektes av når dette er mer praktisk. Også under Tokyo Motor Show i 2007 så vi et modulbasert kjøretøy, men foreløpig har ikke dette sett dagens lys. Spørsmålet er om vi noen gang får se det.

Da kan det være mer realistisk at biler som VW Nils, Audis bykonsept, og Opels 1-Euro-bil vil komme på markedet. Renault har som kjent tenkt å lansere sin Twizy.

Honda Micro Commuter
Honda Micro Commuter Concept
Honda AC-X blir en Plug-In Hybrid med valgfri energikilde fra drivlinjen.
Honda E-Canopy
Honda Motor Compo Concept
Honda Townwalker

Se raritetene:

Honda på to hjul

Motor Compo er en elektrisk doning på to hjul som er tiltenkt de mest urbane strøkene. Dette er det samme kjøretøyet som kan settes inn i den ovennevnte bilen, Micro Commuter Concept.

Subaru med spennende konsept

E-Canopy minner litt om en elektrisk rullestol, og har til og med to hjul bak. En som faktisk kan betegnes som en rullestol er konseptet Townwalker. Her kan du sitte i fred og bedagelighet mens du triller rundt og slipper trimmen. For å være ærlig, dette ser mer ut som et av apparatene fra hjelpemiddelsentralen, uten at det er noe galt med det. At den derimot skal markedsføres som et allment motorisert kjøretøy har jeg derimot liten tro på.
Så er det da også dette ene kjøretøyet som sorterer under Power Product Consept.

Du kan følge øvrige nyheter fra Tokyo Motor Show her på her på DinSide Motor i tiden som kommer.