5 millioner har sjekket hva bilen er verdt

1,1 millioner beregnet bilverdien bare i fjor. Hva med deg?

1,1 millioner sjekket dette i fjor. Hva med deg? Bruktbilkalkulatoren gir deg gjenomsnittspris for bilen din basert på bruktsalget akkurat nå. Foto: Kristin Sørdal
1,1 millioner sjekket dette i fjor. Hva med deg? Bruktbilkalkulatoren gir deg gjenomsnittspris for bilen din basert på bruktsalget akkurat nå. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du kjøpe eller selge bruktbil i løpet av det kommende året?

Eller kanskje du lurer på hva gjennomsnittsprisen på drømmebilen din er akkurat nå?

Dette kan du få svar på ved å bruke bruktbilkalkulatoren her på DinSide. Klikk deg inn på "Hva er bilen din verdt"-kalkulatoren, angi vitale data og få beregnet en estimert verdi.

1,1 millioner av DinSides lesere sjekket hva bilen var verdt i 2012, og over 5 millioner har sjekket verdien av bilen siden verdiverktøyet ble lansert i 2002.

Les også: Ødelagt bruktbil er selgerens ansvar

Dette får du svar på

Du taster inn merke, modell, kjørelengde, årsmodell, karosseri og eventuelt fritekst som for eksempel TDI eller liknende som måtte være av betydning for din bil. Kalkulatoren søker så gjennom de største databasene over biler til salgs på internett i Norge og sammenlikner bilene den finner der, med din bil.

Det du får svar på, er altså utropspris for tilsvarende biler som den du har, i dagens marked.

Verdianslaget du får for din bil blir i tillegg justert for kjørelengde, samt et antatt prutningsmonn på fem prosent.

Klikk her for å komme rett til "Hva er bilen din verdt"!

Eller les mer om: De beste og verste bruktbilene

Andre kostnader ved bruktbilkjøp

Verdianslaget er altså en gjennomsnittspris for en bil av den typen du spesifiserer i søket. I tillegg til denne prisen, må du i de fleste tilfeller legge til omregistreringsavgift, som bestemmes av bilens vekt og årstall for første gangs registrering.

Bruktbilsjekk

Dersom du skal kjøpe bruktbil fra andre privatpersoner, kan det også være lurt å ta bilen med på en kjøps- eller salgstest hos NAF, dersom du er usikker på bilens stand.

Du kan få gode tips til hva du bør se etter hva gjelder rust, dekk, interiør og understell i denne guiden til knirkefritt bruktbilkjøp. I forkant bør du selvsagt gjøre hjemmeleksa grundig, og kontrollere heftelser, eierforhold og annet.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!