420 mil i Toyota Prius

Bensinprisene når stadig nye høyder, og bilferieentusiastene fortviler. Men etter 4200 km med hybridbilen Toyota Prius er det fortsatt litt penger igjen på familiens feribudsjett. Her er vår rapport!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


For mange av oss er sommeren synonymt med bilferie. Men med bensinpriser som nærmer seg stygt 12 kroner literen, er det fristende å finne på noe helt annet, eller i hvert fall å legge turen til andre steder enn vårt eget langstrakte land.

Hvis man til stadighet tilbakelegger mange kilometer i bil, er det gode grunner til å tenke alternativt. Diesel blir løsningen for stadig flere, men skal man ha et framkomstmiddel som ikke bare er snill mot lommeboka, men også miljøet, har Toyota kanskje den mest spennende løsningenen akkurat nå.

image: 420 mil i Toyota Prius1+1=2

Flere og flere får øynene opp for den nye utgaven av hybridbilen Toyota Prius. En alternativ familiebil som er utstyrt med to motorer, en elektrisk og en bensinbasert, kåret til årets bil i Europa i 2004 med klar margin, og smykket med fem stjerner i Euro Ncap sine kollisjonstester. En ypperlig bybil, konkluderte vi i vår test av bilen da den kom, ikke minst fordi den stopper alle utslipp i lyskryss - og kan kjøres noen lydløse kilometer i lav bytrafikk-fart uten at bensinmotoren starter i det hele tatt.

Annengenerasjons Toyota Prius er også spesiell på utsiden. Designen er aerodynamisk og linjelekker, og vi skvatt skikkelig da vi så bilen første gangen: designen hadde vi nemlig sett før: undertegnede komponerte den allerede på begynnelsen av 80-tallet. Beviset ser du under:

Er dette den første tegningen av en Toyota Prius? Det meste stemmer, bortsett fra eksosen og røykende mann med hatt (noen vil kanskje påstå at sistnevnte passer for toyotaførere?). At det stod Chevrolet TranzAm 9.5 liter over tegningen må vel også regnes som et lite avvik

(fra undertegnedes skrivebok fra klasse 3B Lone Skole, 1982)
Er dette den første tegningen av en Toyota Prius? Det meste stemmer, bortsett fra eksosen og røykende mann med hatt (noen vil kanskje påstå at sistnevnte passer for toyotaførere?). At det stod Chevrolet TranzAm 9.5 liter over tegningen må vel også regnes som et lite avvik

(fra undertegnedes skrivebok fra klasse 3B Lone Skole, 1982) Vis mer


image: 420 mil i Toyota Prius


Har Toyota-designerne rotet i gamle skolebøker? Uansett ikke rart hele familien synes Prius er en tøff bil!

Eldstegutten Mathias på 7 ble dessuten ikke ferdig med å betrakte bilen ovenfra, der han stod i annenetasjen på ferga mellom Korsnes og Lødingen. -Av alle bilene der nede har vår det tøffeste taket, pappa!

Men utseendet er som kjent ikke alt. Går det an å bruke "bybilen" på skikkelig langtur, og hvor billig går det an å kjøre den?
Les videre så får du svar!

Se også store bilder fra testen

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!