<strong>VW UP GTI:</strong> Dette er modellen Volkswagen tenker skal ta tilbake «GTI-hegemoniet» til konsernet. Foto: Produsenten
VW UP GTI: Dette er modellen Volkswagen tenker skal ta tilbake «GTI-hegemoniet» til konsernet. Foto: Produsenten Vis mer

VW Up GTI

42 år etter lanseringen av Golf GTI kommer den egentlige arvtakeren

Er dette utgaven den retrofile GTI-fansen hadde håpet på?

Publisert

42 år etter at VW Golf GTI så lyset for første gang kommer Volkswagen med det som skal være en ny «back to basic»-versjon av bilen. VW Up GTI skal nemlig etter planen komme på markedet allerede i 2018.

VW Up GTI

<strong>KOMMER I 2018:</strong> VW Up GTI. Foto: Produsenten
KOMMER I 2018: VW Up GTI. Foto: Produsenten Vis mer
Motor:115 hk bensin
Vekt:997 kg
Lansering:2018

Konseptbilen bli vist fram i Wörthersee i Østerrike i løpet av de nærmeste dagene.

Jo da. Med årene har det kommet stadig nye versjoner av Golf GTI. For kort tid siden testet vi kanskje den morsomste av dem alle - VW Golf GTI Performance.

Men Golf har vokst enormt siden den kom til verden på 70-tallet. Og prisen på Performance var fra (!) 440.000 kroner. Og til og med Polo - som også har kommet i GTI-versjon - har blitt større enn det VW Golf GTI Mk1 var første gang.

VW Up GTI - Mye riktig

Dermed har tyskerne kommet til konklusjonen om at Up skal ta over der storesøsknene slapp, til en noe rimeligere pris.

På utsiden finner man igjen de røde stripene i grillen. Nederst på sidene to sorte striper, mens det på bakluka er ei svart stripe - alt tradisjonelle GTI-symboler.

Inni bilen finner man et sportslig skinnratt, GTI-girstang og ikoniske, rutete striper i setet. Berøringsskjermen (3,1 tommer) var imidlertid ikke en del av den originale Golf GTI.

SE SELV: Volkswagen arrangerte kappløp mellom Golf GTI Mk1 og Up GTI. Video: VolkswagenVis merVis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Litt kjappere enn Golf

Originalen hadde 115 hestekrefter til å dra på 810 kilo. Dermed gjorde folkebilen 0 til 100 km/t på 9 sekunder - akselerasjonen fortsatt til toppfarten på 182 km/t ble nådd.

<strong>ORIGINALEN:</strong> VW Golf GTI Mk1, fra 1976.
ORIGINALEN: VW Golf GTI Mk1, fra 1976. Vis mer

Up GTI - man trenger tid på å bli vant til navnet - får fem hestekrefter ekstra, men må samtidig drasse på en totalvekt på ett tonn. 0-100 skal likevel gå enda kjappere, 8,8 sekund.

Topphastigheten vil bli 197 km/t.

Med denne bilen, i dette segmentet, vil nok ikke Volkswagen få mange konkurrenter.

I Storbritannia vil VW Up GTI koste fra om lag 15.000 pund for tredørs-varianten, og 1.000 pund mer for fem dører.

Volkswagen Up GTI

KOMMER: VW Up GTI kommer vil være på markedet i 2018. Foto Produsenten

LES OGSÅ:
Den ekte Jaguar-klassikeren er tilbake
Test: Volvo XC60
Her er det norske bileventyret

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer