4. Citroën C3: Sjarmøren

Trange bakseter og manglende fleksibilitet forhindrer C3 i å erobre bronsemedaljen. Til gjengjeld er C3 både sjarmerende og godt utstyrt.

Publisert
Sist oppdatert
4. Citroën C3: Sjarmøren
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Citroën C3 1.4i SX Pack koster 174.900 og da er både integrert radio og klimaanlegg inkludert i prisen. C3 ligger rett ved siden av Honda Jazz på prisskalaen, under både Fiesta og Polo.

Snerten og velutstyrt

Citroën C3 er uten tvil en sjarmerende og snerten bybil. Nettopp dette er nok en av årsakene til at C3 i likhet med Jazz og Fiesta har kommet til finalen i Årets bil-konkurransen. Både utvendig design og interiør er nyskapende og kult og store vindusflater skaper en lys og trivelig kupé. Det tofarvede interiøret oppleves som moderne, i likhet med den digitale fartsmåleren.

C3 kan i tillegg skilte med mye utstyr. Blant inkluderer prisen en fartsholder som kan betjenes via rattet, dybdejusterbart ratt, elektrisk innfellbare speil og hendelbetjening av radioen.

Merkelige forseter

4. Citroën C3: Sjarmøren

Årsaken til at C3 likevel ikke havner høyere på vår liste, har blant annet sin forklaring i forsetene. Disse preges av elendig sidestøtte og en merkelig seterygg. Øvre del av seteryggen skråner nemlig bakover, noe som ikke bare fører til dårlig støtte for øvre del av ryggen, men som også resulterer i stor avstand mellom hodet og hodestøtten. Sistnevnte øker faren for nakkeslengskader. Vi nevner også at plasseringen av setevarme-knappene er usedvanlig klønete plassert helt nede på siden av setene.

C3 er den nest høyeste bilen, noe som gir god takhøyde for baksetepassasjerne. Dessverre har C3 samtidig den dårligste benplassen, noe som minsker nytten av den store takhøyden.

Manglende fleksibilitet

Citroën har valgt å plassere en ekstra hylle i bagasjerommet, et slags dobbelt gulv. Dette er et smart trekk, fordi man slipper lasteromskanten. Dermed blir både inn- og utlasting forenklet. Legger man ned seteryggen får man et helt flatt gulv, også det vel og bra. Problemet med C3 er at man ikke som i de andre bilene kan felle frem den bakre sitteputen. Dermed vil man ikke få like god lasteromshøyde som det man kan oppnå i de andre bilene.

Snill og trygg

4. Citroën C3: Sjarmøren

C3 er en snill bil med trygge kjøreegenskaper. Bilen kan blant annet presses svært hardt uten at dette resulterer i bakhjulsskrens. Hjulopphenger klarer seg imidlertid ikke like godt som konkurrentenes, noe som oppleves ved at det bråker og slår mer på dårlig underlag.

I likhet med alle de andre bilene leveres også C3 med fire kollisjonsputer. C3 kan imidlertid by på en egen, smart sikkerhetsforanstaltning. Når du bråbremser aktiveres nemlig nødblinkerne automatisk.

Sisteplassen går til Hyundai Getz. Men det er ikke dermed sagt at Getz er noen håpløs bil. Les mer om Hyundais nye småbil her.

 • Tekniske data for alle testbilene finner du her
 • .
 • En oversikt over samtlige småbiler på markedet finner du her
 • .
 • Du finner store bilder av alle testbilene her
 • .

  Relaterte artikler:

 • Her finner du en samlet oversikt over alle våre biltester
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer