322.000 kjøretøy kjøres uten at årsavgiften er betalt

Når Skatteetaten i februar sendte ut regningen for årsavgiften skulle det samles inn 10 milliarder kroner. Foreløpig mangler 3,7 millioner kroner.

<b>AVSKILTES:</b> Du har frem til 4. mai å betale purringen til årsavgiften. Gjøres ikke dette vil bilen bli begjært avskiltet fra 3. juni.  Foto: NTB SCANPIX
AVSKILTES: Du har frem til 4. mai å betale purringen til årsavgiften. Gjøres ikke dette vil bilen bli begjært avskiltet fra 3. juni. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens de fleste i Sogn og Fjordane betaler innen tidsfristen, er det finnmarkingene som får tilsendt flest purringer etter at årsavgiften skal være betalt.

Sammenlignet med ifjor har vi i år somlet enda mer. I 2015 var det 8,4 prosent som ikke betalte før fristen gikk ut, i år er denne andelen økt til 8,66 prosent.

Totalt utgjør andelen som ikke ennå er betalt hele 840 millioner kroner.

LES OGSÅ: Har du leasingbil må du betale moms på årsavgiften

3,7 millioner krav om årsavgift

I februar sendte Skatteetaten ut 3,7 millioner krav om årsavgift, betalingsfristen var 21. mars. Totalt skulle det for første gang innhente 10 milliarder kroner i inntekter.

Foreløpig er det 322.000 krav som ikke betalt, hvor den største prosentandelen av ubetalte regninger ligger i Finnmark.

Flest utsendte krav finner vi i Akershus, hvor hele 431.067 kjøretøy skal betales for. Av disse mangler fortsatt betaling for 35.316 kjøretøy, det vil si at 8,19 prosent ikke er betalt.

Ny betalingsfrist

Om du nå finner en purring i posten har du frem til 4. mai å betale, om ikke ender regningen opp hos Statens innkrevingssentral, som vil kreve beløpet fra den som sto som eier av bilen per 1. januar.

Det vil medføre tvungen trekk i lønn eller trygd, heter det på Skatteetatens hjemmesider.

LES OGSÅ: Hvem har ansvaret for å betale, Kjøper eller selger?

Dropper betalingen

I fjor var det i første omgang 305.000 personer som fikk tilsendt purring i april.

Når fristen da gikk ut 3. juni påfølgende sommer, var det hele 123.000 ubetalte regninger og åpne krav med vedtak om avskilting ved kontroll ble sendt ut.

Skulle du nå være i tvil eller lure på hva neste steg er svarer Skatteetaten på spørsmål om årsavgiften på telefon 22 07 76 00.

FORSKJELLER: Prosentvis er det størst mangel på betalt årsavgift å finne i Finnmark, men med flest kjøretøy i Akershus er det også her det er flest ubetalte regninger.  Foto: SKATTEETATEN.NO
FORSKJELLER: Prosentvis er det størst mangel på betalt årsavgift å finne i Finnmark, men med flest kjøretøy i Akershus er det også her det er flest ubetalte regninger. Foto: SKATTEETATEN.NO Vis mer

(Klikk på bildet for større versjon)