308 SW - syvseter i Golf- klassen

Peugeots alternativ i fleksibilklassen har vært den stasjonsvognaktige 307 SW.

Publisert
Sist oppdatert

Nå er etterfølgeren klar, foreløpig kun som utstillingsbil til Frankfurt-utstillingen, men såpass ferdig at den ikke fortjener betegnelsen konseptbil. Selv har Peugeot kalt bil på utstillingen for 308 SW Prologue.

Dagens 307 SW har på en måte vært to modeller i Peugeots modellutvalg, både som stasjonsvogn i kompaktklassen og som fleksibil med tre seterader. Selv om den mangler kasseformen til konkurrentene har interiøret vært relativt fleksibelt med inntil fem individuelle seter for rad to og tre som kan flyttes rundt eller tas ut av bilen.

308 SW - syvseter i Golf- klassen

308 SW - syvseter i Golf- klassen

 1. Store bilder!


Også som stasjonsvogn har bilen fungert godt med stasjonsvognens viktigste egenskap på plass – nemlig stort bagasjerom.

Vokser

Og etterfølgeren 308 SW virker å være tiltenkt samme dobbeltrolle, den er faktisk ganske lik forgjengeren. Den har strukket seg moderate syv centimeter i lengden i forbindelse med modellskiftet, og er også blitt i overkant av fem centimeter bredere. Høyden og akselavstanden er den samme.

Bilen som skal vises i Frankfurt er utstyrt med en toliters diesel som yter 136 hestekrefter, en motor som også dagens 307 SW har og som gir den en prislapp på rett over 300.000 kroner.

Det sies ingenting om andre motoralternativer i 308 SW, men vi regner med at de motoralternativene som gjelder for vanlig 308 også dukker opp i SW-versjonen. Det vil si, den minste 1,4-liters bensinmotoren vil muligens ikke bli plassert i 308 SW.

Som storebror

Det blir forholdsvis lett å skille 307 SW og 308 SW fra hverandre fordi nykommeren får bakruten brettet rundt hjørnet på samme måte som storebror 407 SW. Den får også en kraftigere D-stolpe som smalner av oppover mot taklinjen. Eksteriøret av den produksjonsklare 308 SW vil bli svært likt bilen på bildene, mens interiøret blir nok noe mer moderat skinntrukket enn det utstillingsbilen som skal til Frankfurt er.

Som vanlig 308 får 308 SW en detaljert front med blant annet profiler i ytterkant av frontspoileren som skjuler overhenget foran og langsgående profiler på panseret. Panseret ender i en ”overleppe” på samme måte som i noen versjoner av nye 207.

308 SW - syvseter i Golf- klassen


308 er meldt klar for Norge allerede rett over nyttår, men det er ingen opplysninger foreløpig om når vi kan forvente oss å se 308 SW i Norge.

 • Store bilder av Peugeot 308 SW Prologue.
 • Bilder og informasjon om Peugeot 308.
 • Her finner du mer Peugeot-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer