303.000 årsavgifter er fortsatt ikke betalt

Skylder 787 millioner i årsavgift.

21. mars var siste frist for å betale årets årsavgift for bileiere, men fortsatt er det mange som har et ubetalt krav hjemme i regningsskuffen. Dermed sendte Tollvesenet nylig ut 303.000 purringer på ubetalte årsavgifter.

Høyere avgift kan gi 20 prosent dyrere diesel

Skylder 787 millioner

Dette betyr at 8,9 prosent av alle årets årsavgifter ikke ble betalt i tide. Dette er likevel noe bedre enn i fjor, da Tollvesenet måtte sende purringer på 9,3 prosent av alle kravene.

I Sogn og Fjordane er bileierne flinkest til å betale i tide, her mottar bare 7 prosent purring på årets avgift. Finnmark er fylket flest hvor flest utelater å betale i tide, der nærmere bestemt 10,5 prosent får purring i posten i disse dager. Likevel er dette noen færre enn i fjor.

Staten er kjent for sine høye purregebyr, og årsavgiften er ikke noe unntak: Alle som får purring fra Tollvesenet må betale 250 kroner i tilleggsavgift. De som betaler årsavgift på 400 kroner, for eksempel for moped, traktor eller elbil, betaler 50 kroner i tilleggsavgift.

Sjekk hvilke regninger du bør prioritere

Dette skjer hvis du ikke betaler

Alle som har betalt årsavgift, og dessuten har forsikring og EU-kontroll på stell, får tilsendt nytt, rødt kontrollmerke i perioden juni til august. Husk at disse må klistres på skiltene, ellers kan både Statens vegvesen, Politiet og Tollvesenet avskilte bilen selv om du har betalt årsavgift.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du blant purringsmottakerne som fortsatt nekter å betale, vil Tollvesenet vedta avskilting av kjøretøyet.

For de som ønsker å registrere kjøretøyet på nytt, må man da betale årsavgiften, tilleggsavgiften og et gebyer pålydende 900 kroner ved oppgjør på stedet, eller 1200 kroner ved henting av skiltene hos Vegvesenet.

Enkelte kan få EU-kontrollen utsatt