300-hesters gokart

KTM er mest kjent for motorsykler. Nå skal kompetansen over på fire hjul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: 300-hesters gokart


KTM X-Bow er vist, men produksjonen starter ikke før våren 2008. Det femti år gamle motorsykkelfirmaet vil med denne bilen forsøke å konkurrere med de meste ekstreme og lette sportsbilene som finnes. En opplagt konkurrent er for eksempel Ariel Atom.

Lett

X-Bow vil med en egenvekt på cirka 700 kilo bli en meget rask bil med turbomotorer fra Audi. Det er tolitersmotoren som finnes i en rekke Audi- og VW-modeller som skal brukes i X-Bow. KTM henter ut 240 hestekrefter i sin versjon, og det kraftige dreiemomentet på 310 newtonmeter vil virke godt på en så lett bil. 0 til 100 kilometer i timen er oppgitt til 3,9 sekunder. Det ryktes også at X-Bow vil bli utstyrt med motoren fra Audi S3 som KTM vil forsøke å få ut 300 hestekrefter av.

På girkassefronten er sekstrinns manuell kasse standard.

For at ikke bilen skal forlate veien, har KTM gjort at det spesielle designet genererer en downforce på 200 kilo i 200 kilometer i timen.

Null komfort

Sikkerhetsutstyr og vektøkende detaljer finnes ikke. Hverken frontrute eller dører hører med, og ABS, kollisjonsputer og ESP (antiskrenssystem) kan man bare glemme. X-Bow handler om pur moro. Derimot blir bilen utstyrt med veltebøyle, firepunkts sikkerhetsbelter samt godt dimensjonerte bremser fra Brembo.

Bilen vil visstnok få godkjenningsproblemer i mange land i EU, men siden Norge ikke er med, så kanskje det er muligheter her?

Store bilder finner du her.

Store spionbilder finner du her.

x-bow (wmv 8 188 kB)