3-serie blir platekabriolet

Nye kabrioleter blir bare unntaksvis utstyrt med tradisjonelt stofftak, også BMW har erstattet 3-serie kabriolet med en kupékabriolet.

3-serie blir platekabriolet

3-serie blir platekabriolet

  1. Store bilder!
3-serie blir platekabriolet


På de første maskerte bilene vi så på test for to år siden trodde vi BMW testet ut en slags hard-top til vinterbruk. Det viser seg at det var tidlige utgaver av det sammenbrettbare ståltaket som bildene viser.

Fin profil

De nye bildene av umaskerte biler viser sluttresultatet med og uten taket oppe, og det virker som BMW har fått til en løsning uten høy hekk som på for eksempel Peugeot 307 CC. Sannsynligvis er teknologien bak takløsningen blitt mye bedre, for også Volvo og Volkswagen har unngått høye hekker på sine nylig lanserte biler med samme takløsning.

Sprek som kupeen

Platekabriolet vil dele motorprogram med den nylig lanserte 3-serie kupé, og det betyr spreke og spennende alternativer både på bensin- og dieselsiden. For eksempel er den nye bensinturbo-motoren i programmet, en treliters rekkesekser som leverer 306 hestekrefter og imponerende 400 Nm. Grunnversjonen blir 325i med 231 hestekrefter, som kupé koster den fra 535.000 kroner.

Det er ikke dårligere stilt på dieselsiden, 335d-utgaven kommer i en versjon med 286 hestekrefter og 580 Nm. Den litt snillere 330d med 231 hestekrefter koster med fast tak fra 662.000 kroner.

Kupé-versjonene vil få firehjuldrift som alternativ, men det er usikkert om det også vil gjelde for den åpne varianten av 3-serie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3-serie blir platekabriolet


Dagens 3-serie kabriolet vil bli produsert frem til årsskiftet, og arvtakeren vil sannsynligvis komme i salg tidlig på våren 2007.

Store bilder BMW 3-serie kupékabriolet.

Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder