2CV gjenoppstår

Nostalgibølgen har truffet flere enn ledelsen i Volkswagen og BMW. Citroën vil sannsynligvis vise en produksjonsklar Pluriel på Paris-utstillingen til høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: 2CV gjenoppstår
[Ugjyldig objekt (NAV)]

På Frankfurt motorshow for et par år siden viste Citroën en konseptbil ved navn Pluriel. Den hadde flere likhetstrekk med 2CVen, og litt av den franske versjonen av beach buggy, Citroën Méhari, i seg.

Kabriolet og pickup

Ifølge Automedia som har levert spionbildene av Pluriel under testing vil bilen være en svært fleksibel fireseter. Setene i andre seterad skal kunne felles ned i gulvet, og på det viset blir Pluriel til en liten pickup.

Hele taket skal kunne taes av inkludert takprofilen som går fra A-stolpen til bakluken. Det gjør at Pluriel vil skille seg litt fra 2CV ved at nykomlingen blir en ordentlig kabriolet.

Basert på C3

Konseptbilen fra Frankfurt-utstillingen i 1999.
Konseptbilen fra Frankfurt-utstillingen i 1999. Vis mer

Pluriel er bygget på en forkortet utgave av C3-plattformen, og to av motorene Automedia tror Pluriel vil bli utstyrt med kommer fra C3 og Xsara. Det er en 1,4-liter på 75 hestekrefter og en 1,6-liter på 110 hestekrefter. I tillegg vil også en 2-liter på 138 hestekrefter som blant annet sitter i Peugeot 206 CC bli å finne under panseret.

Relaterte artikler:

  • Her finner du våre Citroën-tester
  • Her finner du flere Citroën-nyheter
  • Her finner du våre Citroën lanseringsartikler