Mercedes: 30 års rustgaranti
Mercedes: 30 års rustgarantiVis mer

28 års forskjell på garanti

Mens Mercedes gir deg 30 års garanti mot gjennomrustning, får du bare to års rustgaranti på Ferrari.

Og de nærmeste konkurrentene til Mercedes hva gjelder rustgaranti, tilbyr bare 12 års garanti. Så når de 12 årene er omme og du ikke lenger har noen krav når rusten angriper, har Mercedes-eieren ennå 18 år med trygghet mot gjennomrustning (garantien gjelder gjennomrustning fra innsiden).

Mercedes fremdeles best

Vi har tidligere omtalt rust- og lakkgaranti, i artikkelen Hvem garanterer mest? i januar 1999. I dag som den gang er det Mercedes som leverer den aller beste garantien mot gjennomrustning. Og som den gang er det fremdeles 18 lange år fra Mercedes og ned til de nærmeste konkurrentene på rustgaranti, som er blant annet Audi, Peugeot, Citroën m.fl.

28 års forskjell på garanti

  1. Lakkgaranti:
  2. Rustgaranti:

Flere som tilbyr lengre garantier

Det er imidlertid en god del flere som tilbyr 12 års rustgaranti i dag enn bare for ett år siden. I fjor var det kun Audi, Volkswagen, Ford Focus og Opel Astra som kunne tilby 12 års rustgaranti. I tillegg til disse har flere gjort et durabelig garanti-hopp, som blant annet Peugeot og Citroën som har fordoblet sin rustgaranti på ett år. Ellers av nykommere i denne klassen finner vi: Opel Zafira, Renault Megane og Scenic, Seat Arosa og Toledo, Toyota Yaris, Yaris Verso og Celica, og Lexus IS 200.

Rustbehandlingen stadig bedre

Som vi ser av garantiene, er det også flere merker som opererer med forskjellige garantier på sine forskjellige modeller. Dette kommer av at rustbehandling av bilene stadig blir bedre, og at etter hvert som nye modeller kommer til, blir også garantiene bedre. De forskjellige produsentene har forskjellige måter å rustbehandle sine produkter på, og dersom du ønsker å lese mer om rustbehandling og lære mer om forskjellene mellom galvanisert eller forsinket karosseri, kan du klikke her.

3 års lakkgaranti hos de fleste

Hva gjelder lakkgaranti, tilbyr de aller fleste tre års garanti. En eneste modell er bedre enn dette og tilbyr til og med det dobbelte, og det er Lexus med sin IS 200. Der får du altså seks års lakkgaranti.

Her finner du en oversikt over hvor mange års lakkgaranti du får hos de forskjellige bilmerkene, og her finner du tilsvarende opplysninger om alle merkene hva gjelder rustgaranti.

Relaterte artikler:

  • Garantien: din eneste rettighet?

  • Mercedes: Garanti på livstid

  • Forsinkede bilmodeller