<strong>UTSENDING STARTER NÅ:</strong> Årets oblat er blått, men får du det? Foto: Statens vegvesen
UTSENDING STARTER NÅ: Årets oblat er blått, men får du det? Foto: Statens vegvesenVis mer

2,3 millioner kjøretøy venter på disse

Årets oblat er blått. Nå starter utsendingen.

Nå starter utsendingen av årets kjøretøyoblat. Fargen for 2011 er blå, og fristen for å ha oblatene på plass på kjøretøyets registreringsskilt er 14. august 2010.

- Vi bruker hele sommeren på en av landets mest omfattende og kompliserte masseutsendelser. Over 2,7 millioner norske kjøretøy må ha festet oblatene innen 14. august for å vise at alt er i orden, sier Heidi Øwre, leder for kontor for kjøretøyregistrering i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Les også: Disse slipper unna årsavgiften

Mange må vente lenger

Det betyr altså at ikke alle får oblatene umiddelbart. Utsendelsen starter med de høyeste postnumrene først. Det vil si nord i landet. Til sist får østlendingene oblater tilsendt.

Vet du at alt er i orden med årsavgift, forsikring og EU-kontroll, og at bilen ikke av andre grunner er begjært avskiltet, kan du trygt vente på postsendingen frem til slutten av juli. Har du da fortsatt ikke mottatt oblatene, bør du kontakte din lokale trafikkstasjon for mer informasjon.

Les også: Årsavgiften må betales selv om du IKKE har fått regningen

Får ikke

Kjøretøy som ikke har passert EU-kontroll eller er begjært avskiltet, vil ikke få oblat. Det samme gjelder dersom eiere ikke har betalt årsavgift og forsikring. I år gjelder dette foreløpig hele 484.970 biler, ifølge tall fra Statens vegvesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • 302.329 er skyldig årsavgift
  • 183.086 har ikke godkjent EU-kontroll
  • 103.421 er uten forsikring
  • 19.976 er meldt stjålet
  • 59.948 er solgt og ikke omregistert

Les også: I Finnmark bor landets dårligste årsavgifts-betalere

Sjekk også dette!

I november varslet Statens vegvesen at det ble slutt på egne påminnelser om EU-kontroll. Nytt av i år er at du sammen med oblatutsendingen får varsel om når EU-kontrollen skal gjennomføres. I en rubrikk oppe til høyre ved siden av oblatene står tidsrommet som gjelder for ditt kjøretøy.

- Dette grepet gjør vi for å spare kostnader og miljøet, vi slår sammen to masseutsendelser og håper vi dekker publikums informasjonsbehov på en mer effektiv måte, sier Øwre i pressemeldingen.

Les også: EU-kontrollen må du huske selv - slik gjør du