23 fergepassasjerer i en Chrysler er ingenting ...

Du vil ikke tro hvor mange som kan få plass i en Mini Cooper.

ROMMET 23 PERSONER: Da denne bilen ble stoppet før den skulle om bord i ferga fra Kristiansand til Hirtshals, veltet 23 asylsøkere fra Kosovo ut. Foto: Tollvesenet
ROMMET 23 PERSONER: Da denne bilen ble stoppet før den skulle om bord i ferga fra Kristiansand til Hirtshals, veltet 23 asylsøkere fra Kosovo ut. Foto: Tollvesenet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kom det en melding fra Tollvesenet om at de hadde stoppet en Chrysler på fergekaia i Kristiansand på grunn av for mange passasjerer. Og det var virkelig mange:

Ut av bilen kom 23 asylsøkere, både gamle, unge og gravide.

- I årenes løp har vi opplevd mange merkelige situasjoner i tollkontrollen i Kristiansand, men dette var mildest talt uvanlig, sier kontorsjef Helge Breilid, som kan fortelle at de både har funnet en og to personer i bagasjerom tidligere, men ikke slike antall mennesker som i dette tilfellet.

Asylsøkerne fortalte forøvrig tollerne at de skulle på en fest i Danmark...

Her er smuglernes topp ti

Men dette er ingenting ...

23 personer i en bil er drøyt. Og ulovlig på veien. Men Chrysleren er tross alt relativt romslig. Det samme kan vi ikke si om en Mini Cooper. Så hva sier du når vi kan vise til at verdensrekorden for antall personer i en bil av denne typen er på hele 26 personer?

Se bildene og filmen, om dette er vanskelig å tro.


Denne blodferske prestasjonen skal være ny Guinness-rekord, satt av performance-gruppen Pilobolus 30. januar. Rekordholderne er nærmere bestemt 26 ekstremt myke, intim-uredde og ikke alt for lave kvinner. For at rekorden skulle bli tellende måtte nemlig deltakerne være høyere enn 5 feet, cirka 152 cm, på sokkelesten. Bilen er en standard produksjonsbil som ikke var justert eller modifisert på noe vis. For at rekorden skulle godkjennes måtte bilen lukkes, og forbli lukket i fem sekunder. Tidligere rekord blir nevnt i filmen, og var på 22 personer.

Her er test av Mini Cooper kabriolet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer