Peugeot 208 er en av de mange nye bilmodellene  som blir lansert her i landet nå i mai. Foto: Fred Magne Skillebæk
Peugeot 208 er en av de mange nye bilmodellene som blir lansert her i landet nå i mai. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

20 nye biler lanseres i mai

Det koker i det norske bilmarkedet, og nå står mange spennende nyheter for døren.

Publisert
Sist oppdatert

Kom mai, du skjønne milde - tenker biforhandlere rundt om i det ganske land. Og mange gnir seg nok i hendene.

Hittil i år har de fleste hatt god grunn til det - i det minste var første kvartal preget av en kjøpefest uten like, og folk kjøper ikke bare fler, men også dyrere biler. Les mer om den norske kjøpefesten her.

En ny bil hver eneste virkedag i mai!

Totalt er det duket for hele 20 nyheter - altså en ny bil per virkedag i snitt. Denne måneden er med andre ord årets høydepunkt når det gjelder nyheter - som nå formelig flommer inn på markedet.

DinSide har selvfølgelig allerede omtalt disse nyhetene, og i mange tilfeller prøvekjørt dem på forhånd. Lenkene til omtalene finner du nedenfor. Vi velger denne gang å sette opp listen etter økende størrelse - sånn omtrent.

Forfriskende nye minibiler

Den lille bybilen VW up! er overraskende god å kjøre. Foto: Knut Moberg
Den lille bybilen VW up! er overraskende god å kjøre. Foto: Knut Moberg Vis mer


Det er denne måneden Volkswagen lanserer sin lille sjarmør, bybilen up!. Vi kjørte up! første gang i Roma i fjor høst, og nå kommer den altså hit - både i tre oog femdørs utgave.

Konkurrentene måtte selvsagt reagere, og blant de aller minste bilene er det ellers duket for ankomst av en trio som har vært på markedet ganske lenge allerede, men som nå har fått en ansiktsløftning og oppgradering. Hva disse går ut på har vi omtalt tidligere, både hva angår Citroën C1, Peugeot 107 og deres japanske fetter, som var klar i april, Toyota Aygo.

Mens vi snakker om smått: Mini-familien blir større denne måneden, med introduksjonen av moroklumpen Mini Roadster - som vi har forhåndstestet for dere.

Viktig ny Peugeot

Hvis vi beveger oss opp fra A- til B-segmentet konstaterer vi at Kia introduserer tredørsversjonen av nye Kia Rio, som har imponert oss i test. I samme klasse introduserer for øvrig Peugeot en meget viktig nyhet og en bil som har den vanskelige oppgaven å ta opp arven etter rekken av "20X"-biler, nemlig 205, 206 og 207. Vi snakker selvsagt om Peugeot 208, som du kan lese om våre førsteinntrykk av her.

Golf-klassen: Ny cee'd...

Helt nye Kia cee'd er en kompetent konkurrent til markedsleder  VW Golf. Foto: Fred Magne Skillebæk
Helt nye Kia cee'd er en kompetent konkurrent til markedsleder VW Golf. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer


Koreaneren Kia er aktiv som bare det, og også i det viktige C-segmentet ("Golf-klassen"), skjer det ting. Her er det kompakte cee'd som kommer i en helt ny utgave, med mye sprekere design enn forgjengeren. Les om vår prøvekjøring av nye Kia cee'd her!

...og nye Ford-muskler

Tredje generasjon Ford Focus har vært på markedet en tid, og nå i mai er det muskelversjonen ST som står på programmet. Den ble vist for "evigheter" siden - vår første omtale av bilen som nå omsider skal lanseres er fra september 2010...

Flere hybrider

En tredje nyhet kommer også i denne bilklassen, nemlig en oppgradert versjon av Honda Insight, hybridbilen. Den kan du lese om her. Den noe større og langt mer populære hybriden fra Toyota fornyes også nå i mai. Les her om Toyota Prius' facelift.

Og siden vi er inne på hybrider: I D-segmentet eller mellomklassen, introduserer Volvo sin spennende ladbare hybridversjon av Volvo V60. Den tar altså skrittet videre i forhold til en annen nykommer i mai, nemlig crossoveren Peugeot 3008 HYbrid 4. Begge er diesel-hybrider, men Peugeot-en er ikke "plug-in" (ladbar ). Den er derimot utstyrt med firehjulsdrift takket være elmotoren på bakakselen. Les om vår prøvekjøring av Peugeot 3008 HYbrid 4 her.

Viktig ny folke-SUV...

<strong>Ny folke-SUV:</strong> Mazda CX-5 er en nykommer mange har ventet på. Våre egne førsteinntrykk var overveiende positive. Foto: Per Ervland
Ny folke-SUV: Mazda CX-5 er en nykommer mange har ventet på. Våre egne førsteinntrykk var overveiende positive. Foto: Per Ervland Vis mer


Vi har nettopp prøvekjørt en annen av mai måneds nykommer, nemlig folke-SUV-en Mazda CX-5. Omtale av prøvekjøringen kommer om ikke lenge; i mellomtiden kan du lese om den spennende nye Mazdaen her. Det blir Mazdas første modell med integrert Sky Activ-teknologi, som vi ble imponert over da vi prøvde den ut første gang.

...og enda mer Peugeot

En av CX-5s konkurrenter er en annen nykommer, Peugeot 4008, som du kan lese om her. Det er trillingen til Mitsubishi ASX, en av toppselgerne i 2011, og Citroën C4 Aircross, som vi har omtalt her.

Audi, Mercedes, Lexus

<strong>EKSKLUSIVT:</strong> Dette er nye Mercedes SL i såkalt Designo-utførelsee. Versjonen er SL 63 AMG. Foto: Mercedes-Benz
EKSKLUSIVT: Dette er nye Mercedes SL i såkalt Designo-utførelsee. Versjonen er SL 63 AMG. Foto: Mercedes-Benz Vis mer


De øvrige nyhhetene i mai tilhører de mer eksklusive markedssegmentene - ja, den mest "folkelige" blant dem er faktisk Audi A6 Allroad quattro, som nå i mai altså kommer til forhandlerne i Norge.

Våre lesere vil ha lagt merke til at vi har bragt mye Audi-stoff i det siste og merket har da også vært svært aktivt den seneste tiden. Audi lanserer denne måneden den helt nye serien av store S-modeller, og vi har nylig prøvekjørt dem alle. Klikk på lenkene for å lese om bilene: S6 - sedan og Avant, S7 Sportback, og tilslutt flaggskipet: S8.

En annen eksklusiv storbil som kommer i mai er den siste hybriden fra Lexus. Les om vår prøvekjøring av Lexus GS 450h her!

Mercedes kommer også med en nyhet i mai, og det er en man har ventet lenge på. Det dreier seg nemlig om den flunkende nye roadster-modellen SL-klasse anno 2012.

Også Renault

Renault Kangoo Black Edition. Standard på Black Edition dCi 75hk er sorte takrails, innvendig kledning i varerom, mørk innfatning i hovedlyktene, siderør, sorte felger, ekstra mørke ruter bak, metallic lakk, økt nyttelast til 750 kg og såkalt grand comfort-utstyr. Foto: Produsenten
Renault Kangoo Black Edition. Standard på Black Edition dCi 75hk er sorte takrails, innvendig kledning i varerom, mørk innfatning i hovedlyktene, siderør, sorte felger, ekstra mørke ruter bak, metallic lakk, økt nyttelast til 750 kg og såkalt grand comfort-utstyr. Foto: Produsenten Vis mer


Vi avslutter med en mindre spektakulær, men mye mer rimelig og praktisk, nyhet: Renault Kangoo Black Edition. Dette er en spesialserie og vi har ikke omtalt den som sådan. Men det gir oss anledning til å minne om en av de mer glemte familiebilene på markedet, og selvsagt har vi også testkjørt Renault Kangoo.

Det var listen over mai-nyheter, og det ser ikke ut til at noen annen måned vil kunne matche den målt i antall nyheter, med mindre september byr på i dag uante overraskelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer