Blant annet Toyota Prius fra mellom 2003 og 2009 er berørt av tilbakekallingen. Foto: DinSide
Blant annet Toyota Prius fra mellom 2003 og 2009 er berørt av tilbakekallingen. Foto: DinSide Vis mer

17.150 Toyota tilbakekalles i Norge

Det er tidligere blitt kjent at Toyota tilbakekaller nesten 2,8 millioner biler på verdensbasis.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota kunngjør i dag en tilbakekalling av 17.150 biler i Norge, som gjelder tre ulike modeller og har to forskjellige årsaker.

Store antall

Det er tidligere blitt kjent at Toyota tilbakekaller nesten 2,8 millioner biler på verdensbasis. De er fordelt på 13 modeller i alt. Det dreier seg om problemer med vannpumpen på enkelte modeller, på styresystemet på andre. Førstnevnte potensielle problem kan i verste fall føre til at bilen stopper. Hvis styresystemet viser seg å være defekt, kan det i de alvorligste tilfellene føre til at føreren mister kontroll over bilen.

Ikke første gang: I 2008 tilbakekalte Toyota 26.000 biler i Norge

For sikkerhets skyld

Det må presiseres at bilene som er tilbakekalles ikke nødvendigvis er berørt av problemene, men at de må kontrolleres etter "føre var"-prinsippet

Nå vet vi også hvor mange norske kunder som er berørt. Informasjonen har vi mottatt fra den norske importøren.

2001-2009-modeller

Toyota kaller i dag inn biler til verksted av to ulike årsaker: Først gjelder det Prius produsert fra 2003-2009 og vannpumpen på hybridsystemet. De andre modellene som er involvert er Avensis med bensinmotor (2002-2008), Corolla (2001-2004) og Prius (2003-2009), hvor koblingen mellom tannstang og rattaksel skal inspiseres.

Denne er ikke tilbakekalt: Test av fornyet Avensis
Denne er heller ikke tilbakekalt: Test av oppdatert Prius

Ingen ulykker rapportert

Informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge forklarer:

– Ingen av feilene har ført til noen ulykker vi kjenner til, men vi går ikke på kompromiss med sikkerhet og kvalitet i Toyota. Kundene som er involvert vil få skriftlig innkalling til verksted så snart som mulig, og inspeksjonen og den eventuelle utbedringen vil selvfølgelig skje uten kostnad for kunden.

Antall biler involvert i Norge er som nevnt 17.150.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer