Trafikkulykker

14 mistet livet i trafikken i november

14 personer omkom på norske veier i november. Dermed har 103 personer så langt mistet livet i trafikken i år, ti flere enn på samme tid i fjor.

VERSTE NOVEMBER SIDEN 2009: 14 mistet livet i trafikkulykker i november, som er den verste november måneden siden 2009. Av de 14 som mistet livet i trafikkulykker i november, var elleve av dem bilister, mens tre av de var fotgjengere.

Med unntak av én kvinne, var alle menn. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
VERSTE NOVEMBER SIDEN 2009: 14 mistet livet i trafikkulykker i november, som er den verste november måneden siden 2009. Av de 14 som mistet livet i trafikkulykker i november, var elleve av dem bilister, mens tre av de var fotgjengere. Med unntak av én kvinne, var alle menn. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fra januar til november i fjor var det totalt 93 personer som mistet livet i trafikken.

– Fjoråret var det beste året noensinne for trafikksikkerhet i Norge. Derfor synes vi det er foruroligende at vi tar ett skritt tilbake i år. Utviklingen de siste månedene går dessverre i feil retning, og måneden vi akkurat har lagt bak oss er den verste november måneden siden 2009, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

13 menn, 1 kvinne

Av de 14 som mistet livet i trafikkulykker i november, var elleve av dem bilister, mens tre av de var fotgjengere.

Med unntak av én kvinne, var alle menn. Med vintermørket og stadig mer krevende kjøreforhold, oppfordrer Johansen alle bilister til å kjøre ekstra forsiktig i tiden framover.

– Vårt håp er at alle gjør sitt for å bidra til at færre omkommer i trafikken framover. Desember kan by på krevende og vekslende kjøreforhold. Avpass farten til sikt og føre, og ta det med ro i julestria, sier Johansen.

Dårlige dekk årsak til mange dødsulykker

Dårlige dekk har vært en medvirkende årsak til flere av dødsulykkene på vinterføre i Norge de tre siste åra.

Dinside har tidligere skrevet om hvordan ulykkesanalyserapporter fra dødsulykker i 2017 viser at 26 prosent av dødsulykkene kan tilskrives tekniske forhold ved kjøretøyet, og da er det som regel snakk om dekk eller bremser.

Noen dekk er så ekstremt dårlige at man kan undre seg over at folk i det hele tatt tør å kjøre med dem, ifølge avdeling for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer