12 apper som gjør bilferien bedre

Sørg for at du kommer blid og glad frem.

<b>VÆR FORBEREDT:</b> Om ikke lenge skal flere tusen nordmenn ut på bilferie. Forbered deg godt, så slipper du møte på ekstra mange kjedelige timer i bilen.  Foto: SHUTTERSTOCK
VÆR FORBEREDT: Om ikke lenge skal flere tusen nordmenn ut på bilferie. Forbered deg godt, så slipper du møte på ekstra mange kjedelige timer i bilen. Foto: SHUTTERSTOCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at Norge er et av verdens flotteste land å reise byer i mellom, kan selv den mest tålmodige bli utålmodig og rastløs.

Da er det greit at de aller fleste nå har minst en smart-telefon eller ett nettbrett i husstanden.

Vi har samlet sammen appene som kan gjøre bilferien mer underholdende for passasjerene, eller som sørger for at alt går som det skal.

LES OGSÅ: I år reiser nesten halvparten av oss på bilferie

Musikk

Er kanskje for mange et must som allerede er på telefonen, men sørg også for at den er tilgjengelig for alle i bilen!

Med Tidal (last ned til iOS eller Android), iTunes eller Spotify (last ned til iOS eller Android) kan du enkelt finne og laste ned musikk til telefoner eller nettbrett som kan spilles av i bilen.

Det finnes også helt gratis muligheter som YouTube og SoundCloud, men her må du være på nett hele veien.

De aller fleste nyere biler har enten Bluetooth eller AUX-inngang, men skulle du ikke ha det, kan du enkelt gå til anskaffelse av en radiosender som kobles til sigarettenneren og telefonens AUX.

LES OGSÅ: Smarte tips til bilferien

Navigasjon

Uansett hvor du skal på ferie, kan det være greit å ha kart tilgjengelig i bilen. For mange er kanskje den gamle NAF-boken utdatert, men via Google Play og App Store skulle du klare dekke behovet om du ikke allerede har GPS i bilen.

Hvis du ikke ønsker å bruke Gulesider (last ned til iOS eller Android) eller Google Maps (last ned til iOS eller Android), kan et godt alternativ være Navmii (last ned til iOS eller Android). Der kan du også laste ned kartene på forhånd

FINN SKATTER: Med Geocaching kan du ta med hele familien på skattejakt nesten uansett hvor du er.  Foto: Pål-Joakim Olsen
FINN SKATTER: Med Geocaching kan du ta med hele familien på skattejakt nesten uansett hvor du er. Foto: Pål-Joakim Olsen Vis mer


Sørg for at du slipper å sirkle rundt samme kvartal flere ganger og ha navigasjonen klar.

LES OGSÅ: Legg inn stopp underveis i Google Maps-navigeringen

Mat og drikke

I tillegg til kart kan du også via navigasjonsappene hente frem det du ønsker av spisesteder.

Stay.com tilbyr også anbefalinger fra lokale kokker, barista og bartendere. Her er det også mulig å lese andres anbefalinger.

I tillegg er både generelle Google-søk og TripAdvisor stedet å gå.

LES OGSÅ: De unge velger mobilen til å navigere

Kjører dere flere sammen?

Da kan det være kjekt å ha en sporingsapp som Glympse (last ned til iOS eller Android) installert.

Enten om du har med deg flere yngre personer som gjerne vil gå alene, eller kjører flere separate biler, vil det være mye lettere å opprettholde kontakten dere i mellom.

Trenger du en veiviser, fungerer også appen bra om noen skulle henge bak.

Lek i bil

Det finnes tusenvis av spill som lar deg spille både online og offline uansett hvor du er. Da vi først omtalte Geocaching (last ned til iOS eller Android), beskrev vi det som verdens største skattejakt. Det gjør både ferien og det å utforske nye steder mye morsommere.

Visste du for eksempel at Android har et skjult spill? Sånn i tilfelle du har glemt å laste ned noen. Det finner du her!

Allikevel er det heller ikke å komme unna de gode gamle lekene en kan utfordre hverandre med på bilturen.

Leker som «gul bil»,« A B C jeg er sulten» og «hvem, hva hvor?» er klassikere som alltid burde være med på bilturen.

LES OGSÅ: Dette må du passe på om du skal på bilferie

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!