100-åring til 20 mill.

Verdens eldste Rolls-Royce er til salgs. Den ventes å innbringe over 20 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forkant av en auksjons ved ærverdige Bonhams, stilles det ut en ganske spesiell bil. Det dreier seg nemlig om en Rolls-Royce fra 1904. To-seteren er altså 103 år gammel og skal være verdens eldste "gjenlevende" Rolls-Royce.

Dobles?

Verdien ble i utgangspunktet anslått til cirka én million pund (cirka 11 millioner kroner), men tegn tyder på at det er gode sjanser for at det kan komme bud på bortimot det dobbelte - altså over 20 millioner kroner, ifølge Bonham's. Bilen er en liten toseter som drives av en ti-hesters motor. Den ble vist på bilutstillingen i Paris i 1904 og året etter på Olympia i London. Speedway-kjører Oliver Langton oppdaget bilen i en sliten forfatning i Yorkshire i 1950 og fikk den restaurert til sin opprinnelige form.

De siste 100 årene har bilen hatt tre eiere, og dagens eier skal de siste tretti årene ha tatt godt vare på bilen.

Stjernen

Den aldersstegne Rollsen er stjernen blant cirka 100 biler som skal selges på den årlige Olympia Motor Sale-bilauksjonen som åpner 3. desember. Av andre spesielle klassikere finner man en Bugatti som har tilhørt Antoine de Saint-Exupéry, forfatteren av den berømte barneboken "Den lille prinsen".

Kilder: Bonhams, Times Online

Her finner du mer Rolls-Royce-stoff:

  • Nyheter
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!