10 av de beste nybilkjøpene

Det er til sammen flere tusen bilmodeller å velge mellom på det norske nybilmarkedet. Her har vi plukket ut topp ti.

<b>TOPP TI:</b> Vi har her hentet frem de ti mest interessante bilene på nybilmarkedet.   Foto: BMW
TOPP TI: Vi har her hentet frem de ti mest interessante bilene på nybilmarkedet. Foto: BMW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mange kriterier en kan legge til grunn for å peke på at en bilmodell er et godt kjøp. Det enkleste kriteriet er kanskje økonomi. For eksempel størrelse, pris og utstyr – altså hvor mye bil du får for pengene.

Andre kriterier kan være resultat i kvalitetsundersøkelser, fleksibilitet, kjøreegenskaper, med mer.

Dersom du også har en bil du skal selge, så dukker andre spørsmål opp. Hvor skal du selge den, hva koster annonsene, og ikke minst; hva får du for den?

Her er vår kalkulator Hva er bilen verdt et genialt verktøy. Den søker opp andre biler som er tilsalgs, og korrigerer for utstyr og pris. Til slutt får du opp det som er riktig sum i forhold til andre tilsvarende biler. Dette er også et genialt verktøy for deg som vil vite prisnivået før du handler bruktbil.

Nissan Qashqai Foto: Espen Stensrud
Nissan Qashqai Foto: Espen Stensrud Vis mer

Basert på de ulike kriteriene har vi kommet fram til disse 10 beste nybilkjøpene på markedet i dag.

Nissan Qashqai

Denne kom ny i vinter og har blitt en umiddelbar hit blant SUV-elskende nordmenn, akkurat slik forgjengeren var. Utseendet er blitt vesentlig bedre, kjøreegenskapene er stadig imponerende og prisene er relativt hyggelig. Legg til at forgjengeren fikk stemplet «svært pålitelig» i kvalitetsundersøkelse fra ADAC, og du skjønner hvorfor nordmenn på ny stiller seg i kø for å kjøpe denne.

LES MER OM NISSAN QASHQAI

Hyundai i10 Foto: Knut Arne Marcussen
Hyundai i10 Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Hyundai i10

Hyundai kan skilte med Norges beste nybilgaranti på hele sju år eller inntil 200 000 km kjørelengde. Blant de aller minste bilene på markedet er dette det beste kjøpet. Med priser fra 124 950 kroner får du her en småbil som har god kjørefølelse, bedre plass enn de fleste konkurrenter og tilgjengelig med utstyr du vanligvis kun får på større og dyrere biler.

LES MER OM HYUNDAI i10

Mercedes-Benz C-klasse Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C-klasse Foto: Mercedes-Benz Vis mer

Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes er inne i en foryngelsesprosess der de skal tiltrekke seg yngre kunder. Det gjør de til de grader med nye C-klasse som setter ny standard hva angår teknologi, utstyr og sikkerhetsnivå. Plassen er blitt betydelig bedre og komforten økt ytterligere flere hakk. Nykommeren er foreløpig kun tilgjengelig som sedan, men i september kommer stasjonsvognen.

LES TEST AV NYE C-KLASSE

Mini Cooper S  Foto: Mini
Mini Cooper S Foto: Mini Vis mer

Mini Cooper

Er det en bil som virkelig er kjent for underholdende kjøreegenskaper, så er det Mini. Presis som en gokart er den en fryd å kjøre langs svingete veier. Den nye modellen er bedre på alle mulige måter og har vokst i størrelse samtidig som de viktigste egenskapene er ivaretatt. Senest i fjor havnet den i toppen på en kundetilfredshet-undersøkelse fra anerkjente J.D. Powers.

TEST: MINI COOPER

Mitsubishi Outlander PHV Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Outlander PHV Foto: Mitsubishi Vis mer

Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-In Hybrid)

Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid er den reneste kinderegg-løsningen, der du får egenskapene til en SUV kombinert med utslippene til en miljøbil og forbruk som en moped. SUV-en er en ladbar hybrid, som du kan kjøre inntil 5,2 mil med på ren strøm. For tilhengerglade nordmenn kan den også trekke opptil 1500 kilo hengervekt. Bilen nyter i tillegg godt av Mitsubishis svært gode kvalitetsrykte.

VI HAR KJØRT NYE OUTLANDER

VW e-Golf Foto: VW
VW e-Golf Foto: VW Vis mer

VW e-Golf

Elbil-markedet har tatt helt av i Norge, og vi opplever en strøm av nye modeller på markedet. Ferskest er den elektriske utgaven av VW Golf. Her får du alle de gode egenskapene til Norges suverent mest solgte bil de senere år, i tillegg til et par nye. Utstyrsnivået er bra og den får god karakter på de fleste punkter. Venter du til september blir den også tilgjengelig med varmepumpe som vil forlenge rekkevidden på vinteren.

LES TEST AV e-GOLF

Peugeot 308 Foto: PEUGEOT
Peugeot 308 Foto: PEUGEOT Vis mer


Peugeot 308 SW

Etter noen år med sviktende salg er Peugeot virkelig tilbake i år. En av grunnene til oppturen er vinneren av Årets Bil-konkurransen – 308. Stasjonsvognen 308 SW kommer straks til Norge, og er et knallkjøp om du ser på pris (fra 242 000 kroner), design og kjørefølelse. Nykommeren har også vunnet interiørpris og byr på et bagasjerom som rommer hele 610/1660 liter.

LES MER OM PEUGEOT 308SW

Skoda Octavia 1,6 diesel 4x4 Honda Civic Tourer 1,6 diesel Stasjonsvogn Ringnes Bruskasser Knut Arne Dagbladet
Skoda Octavia 1,6 diesel 4x4 Honda Civic Tourer 1,6 diesel Stasjonsvogn Ringnes Bruskasser Knut Arne Dagbladet Vis mer

Skoda Octavia

Norske bilkjøpere elsker firehjulstrekk, de elsker mange valgmuligheter og de elsker gunstige priser. Alle disse kriteriene oppfyller Skoda Octavia som ligger an til å bli en av bestselgerne i år. Octavia har vunnet tester i fleng, den har fått flere utmerkelser blant annet for sine praktiske løsninger og den har historisk sett gjort det svært bra i kvalitetsundersøkelse hos blant annet DEKRA.

TESTET: SKODA OCTAVIA

TRUET: Mazda CX-5 er en typisk norgesbil og leveres i hovedsak - cirka 80 prosent - med dieselmotor. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
TRUET: Mazda CX-5 er en typisk norgesbil og leveres i hovedsak - cirka 80 prosent - med dieselmotor. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer

Mazda CX-5

Dette er Norges-SUV-en framover noen. Mazda CX-5 har ligget på salgstoppen i flere år allerede, og det er med god grunn. Den scorer nemlig jevnt over så bra på alle punkter, at alle som vurderer en SUV må ta den med i betraktningen. Og eierne er svært fornøyde! Her får du mye bil for penga, det er greit med plass, den er tøff å se til og kjøreegenskapene er gode.

TESTET: MAZDA CX-5

image: 10 av de beste nybilkjøpene

Kia Carens

Er du på utkikk etter en familiebil er dette virkelig ett av de beste kjøpene du kan gjøre. Sjuseteren er stappet med smarte løsninger og er fleksibel som få. Utstyrsnivået er skyhøyt på toppmodellen med løsninger du vanligvis kun finner på luksusbiler. Carens er blitt utnevnt til årets flerbruksbil og har blant annet vunnet prisen «Det gylne ratt» i regi av verdens største bilblad – Auto Bild.

LES MER OM KIA CARENS

Enig eller uenig? Del det gjerne med oss i debatten, men prøv å hold en saklig tone, så slipper vi å fjerne innlegget ditt.