1-er kabriolet

BMW 1-serie begynner å bli en stor modellfamilie. Nå er den fjerde karosserivarianten her; kabrioleten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den har lenge vært ventet etter utallige spionbilder så det er ingen overraskelse når BMW nå viser sin fjerde åpne modell. Fra før har man Z4 og 3- og 6-serie kabriolet.

Tallet er fire

Nummer fire i rekken er også denne bilen når det gjelder varianter over 1-serie. Femdørsversjonen er eldst, mens en tredørsutgave ble presentert for noen måneder siden. En kupé skal lanseres om kort tid og nå kommer det altså en takløs variant av denne i tillegg.

Stofftak

image: 1-er kabriolet

1-er kabriolet

  1. Store bilder


1-serie kabriolet får et tradisjonelt stofftak i stedet for den mer moteriktige ståltakløsningen, trolig av plass- og vekthensyn. En annen fordel er at taket kan åpnes og lukkes i hastigheter opp til 40 kilometer i timen. Prosessen tar for øvrig 22 sekunder. Baksetet er beholdt og bagasjeromskapasiteten ligger på mellom 305 og 260 liter, avhengig om taket er oppe eller nede.

Fem motorer

1-serie kabriolet kommer med fem motorer, hvorav en drives av diesel. Den heter 120d og har 177 hester og 350 newtonmeter. 0-100 går på 8,1 sekunder. På bensinsiden er 118i innstegsmodellen med en 2,0-liters motor på 143 hestekrefter og 190 newtonmeter. 0-100 skal gå på 9,3 sekunder.

image: 1-er kabriolet


Nestemann er 120i som har samme motor med et litt vassere effektuttak. 170 hestekrefter gjør at den lille kabrioleten akselererer fra 0-100 på 8,4 sekunder. Skikkelig morsomt blir det først med de to sekssylindrede modellene 125i og 135i. Førstnevnte har en 3,0-liters rekkesekser på 218 hester og 270 newtonmeter. Denne bilen skal komme seg fra stillestående og opp i maksimal norsk hastighet på 6,8 sekunder.

Toppmodellen 135i har biturbo-motoren fra 3-serie med 306 hester og mektige 400 newtonmeter. 5,6 sekunder er fasiten på den klassiske sprinten med denne kraftkilden under panseret.

Efficient Dynamics

image: 1-er kabriolet


Manuelle sekstrinnskasser er standard på alle modeller. En automatkasse med like mange trinn lar seg også bestille, uansett motor. På 135i er forøvrig en differensialbrems standard. BMWs forbruksreduserende tiltak med samlenavnet Efficient Dynamics er på plass i alle modeller. Manuelt girede biler er også utstyrt med en automatisk start-stopp-funksjon som slukker motoren når føreren setter bilen i fri og starter den igjen når kløtsjen trykkes inn.

1-serie kabriolet kommer på markedet en gang på vårparten neste år. Prisene er ikke klare.

  • Store bilder kan du beskue her.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder