1: Biltema er testens vinner

Tar seieren på mindre forstyrrelser.

I motsetning til ryggekameraene fra Jula og Clas Ohlson bruker Biltema en digital trådløs overføring som jobber på en annen frekvens. Det gjør de lurt i.

Dette ble nemlig det eneste ryggekameraet hvor vi ikke ble plaget med forstyrrelser fra andre kilder, selv når vi rygget rundt på parkeringsplasser midt i Oslo sentrum. Og det alene er med å gjøre dette til vårt valg.

For når det gjelder de andre momentene er nemlig ikke Biltemas alternativ noe spesielt bedre.

Ok, den har større skjerm

Med sine 4,3 tommer har riktignok Biltemas modell en større skjerm enn konkurrentenes alternativer på 3,5 og 3,6-tommer.

I praksis synes vi likevel ikke det har så mye å si. Det viktigste er jo hvor bredt synsfeltet er, og her er ikke Biltemas modell noe bedre enn modellen fra Clas Ohlson.

Som den eneste modellen får du her også hjelpelinjer, og det trodde vi skulle bli mye brukt. I motsetning til ryggekameraene i en høyere prisklasse er imidlertid hjelpelinjene helt statiske, og når de ikke følger bilens bevegelser ga de oss rett og slett ingenting. Heldigvis er det bare å trykke på en knapp så forsvinner de...

HVA ER POENGET? En statisk hjelpelinje er etter vår oppfatning mer i veien enn til nytte. Heldigvis kan den slås av. Foto: ØYVIND PAULSEN
HVA ER POENGET? En statisk hjelpelinje er etter vår oppfatning mer i veien enn til nytte. Heldigvis kan den slås av. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Men ekstra kamera er et pluss

Vi setter likevel pris på at Biltemas modell kan vise bilder fra to kameraer. Du får riktignok ikke opp begge bildene på skjermen samtidig (altså i splitscreen), men må skifte manuelt mellom kamera en og to. Dette er likevel en fordel for deg som kjører med campingvogn, eller bare har en bil hvor du har lyst til å dekke flere vinkler.

Merk deg at det bare er ett kamera som følger med i pakken, så skal du ha ett ekstra vil det koste deg 400 kroner i tillegg.

Litt knotete menyer

Vi ble heller ikke helt komfortable med menyene på Biltemas ryggekamera. For der konkurrentene er så enkle at de framstår som idiotsikre, må du her ofte bla deg inn i undermeny etter undermeny. Dette er likevel en vanesak.

Foto: ØYVIND PAULSEN
HVA ER POENGET? En statisk hjelpelinje er etter vår oppfatning mer i veien enn til nytte. Heldigvis kan den slås av. Foto: ØYVIND PAULSEN
Foto: ØYVIND PAULSEN
Foto: ØYVIND PAULSEN
Foto: ØYVIND PAULSEN
Foto: ØYVIND PAULSEN
Foto: ØYVIND PAULSEN


Konklusjon

Til tross for at menyene kunne vært enklere tar Biltemas ryggekamera en enkel seier i denne runden, og hovedgrunnen er at det ikke er plaget av forstyrrelser. At du i tillegg kan utvide med ett ekstra kamera om du ønsker det, gir også pluss i vår bok. Når kameraet i tillegg er minst like rask som Clas Ohlsons alternativ til å takle overganger mellom lyse og mørke partier, er det lite å klage på.

Litt grums til tross, det ble en enkel seier for Biltema i denne runden. Foto: ØYVIND PAULSEN
Litt grums til tross, det ble en enkel seier for Biltema i denne runden. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer