0,39 på mila i VW-kraftplugg

Bilprodusentene synliggjør i stadig større grad sine strategier når det gjelder veien mot uavhengighet fra oljen. Den veien er lang, og etapper underveis må defineres. Eksempelvis Toyota, Peugeot og Honda satser på hybrider. BlueMotion signaliserer hos Volkswagen at en stadig mer effektiv utnyttelse av dagens drivstoff nå står i fokus.

0,39 på mila i VW-kraftplugg

  1. Store bilder!


Siden Volkswagen Polo, en av de mest solgte småbilene, fikk en ansiktsløftning i fjor, har VW innført en diversifisert produktpolitikk som nylig ga seg uttrykk i lanseringen av Polo Cross, en versjon med mer dynamisk og "ungt" utseende. I disse dager lanseres Polo GTI med tydelig henvisning til Ur-GTIen, Golf fra 1976. (Den var forøvrig mindre enn dagens Polo). For den viktige kundegruppen av stadig mer miljøbevisste mennesker kommer nå en egen produktlinje kalt BlueMotion.


Gjerrig

BlueMotion skal være en egen parallell modellrekke på samme måte som Cross-variantene. Dermed vil vi også etter hvert få stifte bekjentskap med Passat BlueMotion og Golf BlueMotion. Her dreier det seg i første rekke om drivstofføkonomi, og tallene angående PoloMotion er i så måte egnet til å imponere: CO2-utslipp på 103 gram per kilometer og et forbruk ved blandet kjøring på 0,39 liter per mil. Dette plasserer den helt i topp blant de mest "miljøvennlige" bilene, bare bak den adskillig mindre Smart ForTwo.

Økonomidesign

Alle aspekter ved denne bilen er spesialdesignet for å kutte dieselforbruket. Designmessig er fronten optimalisert for å redusere luftmotstanden. En ny front- og bakspoiler sørger for jevn luftmotstand og grillen er mer lukket enn andre Polo-modeller for å oppnå samme effekt. Sammen med den gjerrige motoren skal dette ifølge VW gi Polo BlueMotion en rekkevidde på imponerende 1.150 kilometer på én tank.


Sterk

Drivstofføkonomi, ja, men ikke på bekostning av kjøreglede ifølge produsenten. Motoren er en 1,4-liters TDI-motor som vi har kjørt i Polo Cross, og som der overrasket positivt. Det er en tresylindret motor som yter 80 hestekrefter hvilket er bra, og et dreiemoment på 195 newtonmeter ved 2.200 omdreininger. Bilen skal være god for 176 kilometer i timen og 0 til 100 på 12,8 sekunder.

Kjøreglede har også med utstyret å gjøre, og Volkswagen annonserer spesialdesignede 14-tommers aluminiumsfelger, sidebeskyttelse, speil og støtfangere er lakkert i bilens farge, sportsunderstell og varmereflekterende glass i vinduene som standard. Det samme gjelder front- og sidekollisjonsputer, ABS-bremser, elektriske vinduer, multifunksjonsdisplay, servostyring og elektriske vindusheiser.

Polo BlueMotion kommer i produksjon i uke 22 og kan ventes hit til landet i løpet av sommeren. Prisene vil bli klare på et senere tidspunkt.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder