Mobiler med 5 tommer full HD-skjerm kan erstatte behovet for nettbrett for mange. ZTE Grand S er en av mange nye mobiler i denne klassen. Foto: ZTE
Mobiler med 5 tommer full HD-skjerm kan erstatte behovet for nettbrett for mange. ZTE Grand S er en av mange nye mobiler i denne klassen. Foto: ZTEVis mer

ZTE lanserer Grand S

Verdens tynneste mobil med 5 tommer skjerm. Kan dette bli den nye folkestørrelsen?

(LAS VEGAS): Noe av det vi så mest under årets CES-messe i Las Vegas, var høyoppløste skjermer i alle former og fasonger. På TV-fronten er det nå Ultra High Definition som gjelder, altså det som tidligere ble omtalt som 4K - fire ganger høyere oppløsning enn Full HD. Dette kommer som en naturlig konsekvens av at TV-ene blir stadig større.

Den nye folkestørrelsen?

Men det er ikke bare TV-skjermer som blir større og større. Det er en helt klar tendens til at mobilene også får større skjermer, og noen av de mest interessante mobilene vil så under messa har skjermer på fem tommer og full HD-oppløsning.

Aller mest spennende var kanskje Sony Xperia Z, som du kan lese mer om her.

Les også: Endelig, Sony. Endelig

Tynnest av alle

Også andre produsenter er klare med mobiler med tilsvarende skjermer, og ZTE sitt bidrag er absolutt verdt å merke seg. Modellen vi sikter til har fått navnet Grand S, og skal ifølge produsenten være verdens tynneste mobil med femtommers skjerm. Med sine 6,9 millimetre er den også en hel millimeter tynnere enn nevnte Xperia Z. De øvrige målene er 142 x 69 mm, og på innsiden sitter en firekjernet Qualcomm Snapdragon S4 Pro-prosessor med klokkehastighet på 1,7 GHz, 2 GB RAM og 16 GB flashminne for lagring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med sine 6,9 mm skal Grand S være tynnere enn alle sine konkurrenter med 5" skjerm. Foto: Engadget (med tillatelse)
Med sine 6,9 mm skal Grand S være tynnere enn alle sine konkurrenter med 5" skjerm. Foto: Engadget (med tillatelse) Vis mer


I likhet med Sonys Z-modell har også denne mobilen fått 13 megapiksel-kamera, samt støtte for surfing på 4G LTE-nettet. Operativsystemet er Android 4.1 ("Jelly Bean").

Modellen stakk blant annet av med en designpris under messa, og det er all grunn til å se opp for denne mobilprodusenten i tiden som kommer.

Les også: TEST: Smartmobil til under tusenlappen

Ikke bestemt seg

Det er imidlertid et lite skår i gleden for deg som ble fristet til å kjøpe denne telefonen. ZTE Norge kan ikke med sikkerhet si om Grand S blir å finne i norske butikkhyller. Det håper vi den gjør, vi skal i så fall være tidlig ute med test.

Her finner du alle de ferske CES 2013-nyhetene