<B>KAN OPPDATERES:</B> Råbillige ZTE Blade har solgt i bøtter og spann siden lanseringen, og nå blir den andre litt bedre.
KAN OPPDATERES: Råbillige ZTE Blade har solgt i bøtter og spann siden lanseringen, og nå blir den andre litt bedre.Vis mer

ZTE Blade blir enda bedre

Superbillig smartmobil får ny Android-drakt.

Nesten ingen hadde hørt om kinesiske ZTE før 2011, og det er ikke så rart. De var like synlige i Norge som det nordkoreanske nasjonalflagget.

Med ZTE Blade ble det slutt på det. Den beskjedne, Android-baserte mobilen med den utrolig lave prisen - den selges nå for under 1.400 kroner uten abonnement - raste rett inn på topplistene for smartmobilsalget i Norge.

Les også: Liten, rask og rimelig - les testen!

Ny Android-versjon

Nå blir den enda litt bedre. I Norge blir Blade av ukjente grunner solgt med versjon 2.1 av Android, mens den andre steder hadde versjon 2.2 installert fra dag én. Ifølge ZTE er derimot 2.2, også kjent som "Froyo", allerede klar for norske Blade-eiere.

Alt du behøver gjøre er å installere ZTEs oppgraderingspakke (kun for PC), og deretter følge installasjonsveiledningen. Husk at det er lurt å ta backup av alt innhold på mobilen før systemoppdateringer.

Kritikerrost knallskjerm

ZTE Blade fikk strålende kritikker da den kom til Norge for noen måneder siden, og har altså gjort det svært godt også på salgslistene. Netcoms oversikt over smartmobilsalget i april og mai i år viser at Blade har solgt henholdsvis nestbest og tredjebest i disse periodene, og blant annet slått ut tungvektere som Sony Ericsson Arc og HTC Desire HD. ZTE melder selv at Blade har solgt over to millioner enheter på verdensbasis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HENDIG FORMAT: ZTE Blade ligger godt i hånda. Foto: Øivind Idsø
HENDIG FORMAT: ZTE Blade ligger godt i hånda. Foto: Øivind Idsø Vis mer


Det skyldes selvfølgelig først og fremst den svært lave prisen, men også den sylskarpe 3.5 tommer store skjermen med en oppløsning på 480x800 bidrar nok til entusiasmen blant norske mobilkjøpere.

Vi delte ikke helt entusiasmen til andre kritikere, og hovedinnvendigen i testen var at den ble for treg, og dermed for irriterende å jobbe med til daglig.

Hva er nytt?

Det forandrer seg forhåpentligvis nå. Én av mange forbedringer fra versjon 2.1 til 2.2 av Android er blant annet hastighetsoptimalisering av grensesnittet, og med en såpass beskjeden prosessor som Blade er utstyrt med, blir det en velkommen forbedring.

Andre områder der Blade-brukerne merker forbedringer er snarveier til nettleseren, telefonfunksjonen og programstarteren, forbedret Exchange-støtte (inkludert muligheter for fjernsletting, skikkelig kalenderstøtte og globalt adresselistesøk), opprettelse av såkalt Wlan-hotspot (gjør i praksis om Blade til en liten ruter), og støtte for flere språk direkte fra tastaturet.

Oppdateringen kan lastes ned her.

Her kan du lese DinSide.nos test av ZTE Blade.

Foto: Øivind Idsø
HER MANGLER NOE: Endel mobilprodusenter velger å fjerne søkeknappen fra den nederste knapperaden. ZTE er en av dem. Foto: Øivind Idsø
Foto: Øivind Idsø
Foto: Øivind Idsø
Foto: Øivind Idsø
Foto: Øivind Idsø
Foto: Øivind Idsø
Foto: Øivind Idsø
Foto: Øivind Idsø
HENDIG FORMAT: ZTE Blade ligger godt i hånda. Foto: Øivind Idsø
IKKE BARE BRA: Kameraet på Blade holder av og til mål, og av og til ikke. Hvorvidt bildet blir bra eller ikke oppleves som ganske tilfeldig. Foto: Øivind Idsø
DETTE LIKER VI: Den 3.5 tommer store skjermen er både sylskarp og lyssterk, og prisen på ZTE Blade tatt i betraktning er vi rett og slett imponert. Det er likevel ikke alt som stemmer med denne mobilen. Foto: Øivind Idsø
Foto: Øivind Idsø