Google har lansert en splitter ny utgave av YouTube for iPhone.
Google har lansert en splitter ny utgave av YouTube for iPhone.Vis mer

YouTube for iPhone

Apple har fjernet YouTube-appen i iOS6. Nå har Google lansert en ny iPhone-versjon i App store.

YouTube er en av appene som har vært tilgjengelig på iOS siden tidenes morgen, men Apples versjon har ikke vært utviklet mye i løpet av årene som har gått.

I den kommende versjonen av iOS, iOS6 (som vi regner med blir formelt lansert i morgen), er YouTube-appen fjernet. Den offisielle grunnen skal ikke være mer enn at avtalen mellom Google og Apple nå har gått ut, i følge The Verge.

Spør du oss gjør det ingen verdens ting at Google nå har laget YouTube-appen selv. Det betyr sannsynligvis at den vil bli oppdatert oftere, og allerede ved lansering i dag er den langt mer innholdsrik enn hva tilfellet var for Apples variant.

YouTube for iPhone


Rask og lekker

Den nye YouTube-appen fremstår svært rask i bruk og er praktisk talt identisk med Android-utgaven både hva gjelder utseende og funksjonalitet. Via en meny på venstre side av bildet kan du sjekke ulike kategorier og kanaler du måtte abonnere på, og det er mulig å se en film mens du blar igjennom kommentarer under filmen.

Selvsagt har du også mulighet til å søke (prediktivt), gi tommel opp og ned og den slags, samt dele til både Facebook, Twitter, Google+ eller via epost.

AirPlay er også mulig dersom du har en iPhone 4S og bruker speiling til en Apple TV. Ellers er det bare lyden som sendes til AirPlay-enheten (akkurat på det punktet er den gamle utgaven bedre).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Egen iPad-utgave senere

Merk imidlertid at versjonen er laget for iPhone og at en ny iPad-utgave er under utvikling for lansering senere i høst. En ting som mangler i forhold til Android-utgaven er også forhåndsnedlasting av videoklipp.

QRCodeAppen er ikke så lett å finne i App Store ennå siden det er mange andre apps med YouTube i navnet, så følg heller lenka under, eller scann QR-koden til høyre.

YouTube for iPhone (App store, gratis)