YotaPhone – skjerm på begge sider

Fiffig. En Android-telefon med elektronisk blekk-skjerm på baksiden.

<strong>To skjermer:</strong> LCD på forsiden og elektronisk blekk på baksiden.
To skjermer: LCD på forsiden og elektronisk blekk på baksiden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mobiltelefoner og nettbrett selger fortsatt som varmt hvetebrød, men mange foretrekker også skjermer med elektronisk blekk, som Kindle-lesebrettet fra Amazon.

Les også: Her er de nye Kindle-brettene

Spør du oss, er det en fryd å lese bøker og lange artikler på slike skjermer – omtrent som å lese på papir. De fleste lesebrett har heller ingen egen bakgrunnsbelysning og krever derfor dagslys eller en lampe for at du skal kunne lese på dem.

To skjermer

YotaPhone er interessant i så måte. Dette er en Android-telefon som kjører siste versjon (v4.2) med en 4,3 tommer stor LCD-skjerm på forsiden (1280x720). På baksiden finner du et 12Mp kamera, men ikke bare det – hele baksiden er også dekket av en 4,3" skjerm, men denne er altså av elektronisk blekk.

YotaPhone – skjerm på begge sider


Det kjekke med slike skjermer er at de ikke bruker strøm når bildet er konstant. Det er bare endring av bildet som krever strøm, og å lese en bok er derfor langt mindre strømkrevende enn om du bruker den belyste LCD-skjermen. Skjermen på baksiden kan oppdateres med status om anrop og meldinger, oppdateringer fra sosiale nettverk og så videre, i tillegg til at du kan bruke den om du vil lese en artikkel eller en bok.

Og dermed kan YotaPhone vise seg å score godt med tanke på hvor lenge batteriet varer på én ladning.

Gode spesifikasjoner

Telefonen er heller ingen pusling ellers – innabords sitter det en 1,5GHz dobbeltkjerneprosessor fra Qualcomm, 2GB arbeidsminne og 32 eller 64GB intermninne. Den støtter også LTE/4G og NFC. Batteriet er oppgitt til 2100mAh.

Produsenten sikter på å slippe produktet i andre halvår.

Mer info på yotaphone.com

DinSides mobiltester