<strong>DETTE ER BAKSIDEN:</strong> Android-mobilen YotaPhone 2 er ikke helt som alle andre. Foto: KIRSTI ØSTVANG
DETTE ER BAKSIDEN: Android-mobilen YotaPhone 2 er ikke helt som alle andre. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

YotaPhone 2 har to berøringsskjermer

Den spesielle russiske mobilen slippes i ny og forbedret utgave.

Publisert
Sist oppdatert

Hørt om YotaPhone? Det er en ganske unik Android-mobil med skjermer på både fronten og baksiden.

Skjerm nummer to er imidlertid ikke noen vanlig skjerm, men en såkalt e-ink-skjerm, ofte omtalt som elektronisk papir.

Hva er vitsen med det, spør du? Jo, ved å bruke den andre skjermen, vil man kunne spare en del strøm. Det er dessuten langt mer behagelig for øynene å lese på slike skjermer.

YotaPhone har kun vært på markedet i noen måneder, men allerede nå har den russiske produsenten Yota Devices avduket neste generasjon, YotaPhone 2.

Vi fikk anledning til å ta en nærmere titt på Mobile World Congress (MWC 2014) i Barcelona.

Les også: Samsung Galaxy S5 - prøvekjørt!

Mye bedre skjerm

Kort oppsummert er YotaPhone 2 større og mer anvendelig enn originalen. Hovedskjermen har vokst fra 4,3 til 5 tommer, og oppløsningen er nå 1080p i stedet for 720p.

<strong>FULL HD:</strong> På fremsiden er YotaPhone 2 som en hvilket som helst Android-toppmodell.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
FULL HD: På fremsiden er YotaPhone 2 som en hvilket som helst Android-toppmodell. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


E-blekk-skjermen på baksiden er 4,7 tommer stor, og er fullstendig berøringsfølsom. Tidligere måtte man trykke på et eget berøringsfelt nederst om man ville bla mellom skjermer.

Endringen innebærer at man kan raskere svare på tekstmeldinger og epost, motta og avslå møteinvitasjoner og dele innhold på sosiale medier og så videre uten å måtte aktivere hovedskjermen.

Du kan også få en rekke andre oppdateringer på baksiden. Blant annet kan du koble telefonen opp mot et treningsarmbånd og få vist antall skritt eller annen informasjon. Så kan du få scoringsvarsler og værinformasjon, eller så kan du velge et bakgrunnsbilde som alltid vises og dekorerer opp telefonen.

En annen nyhet med e-blekkskjermen i YotaPhone 2 er at den har innebygd lys, slik at du kan faktisk bruke den i mørket om du vil det.

Ifølge Yota Devices skal batteritiden være på cirka 50 timer om du bare bruker e-blekkskjermen. Imponerende, selv om man neppe vil kunne oppnå det mellom hver eneste lading med tanke på at funksjonaliteten er noe begrenset. Til noen oppgaver vil man imidlertid kunne bruke mindre strøm enn på vanlige telefoner, noe som er kjekt.

Se en representant fra Yota Devices demonstrere hvordan det hele fungerer:

Les også: Nokia satser på Android-mobiler

Nesten som en toppmodell

YotaPhone 2 har to berøringsskjermer


YotaPhone 2 har ellers høyst respektable spesifikasjoner. Den er utstyrt med en firekjerners 2,3GHz Snapdragon 800-prosessor med 2 GB RAM, LTE, NFC og trådløs lading. Batteriet er på 2.550mAh. Kameraet er 8 MP på baksiden, og 2 MP på fremsiden.

YotaPhone 2 har for øvrig et noe annerledes design enn forgjengeren. Telefonen er tynnere og lettere, og har avrundede kanter. Den er mer behagelig å holde, og ser langt stiligere ut enn den første utgaven.

Om konseptet vil slå an, gjenstår naturligvis å se, men det er i hvert fall kult at noen prøver noe nytt.

Yotaphone 2 vil bli lansert i Europa mot slutten av året. Prisen er ennå ikke kjent, men forgjengeren koster rundt 5.000 kroner.

Hva tror du? Kommer dette til å bli en suksess? Bruk debatten under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer