Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige vær-apper. Eller hvordan var det nå igjen... Her er en veldig pen en! Foto: Kirsti Østvang
Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige vær-apper. Eller hvordan var det nå igjen... Her er en veldig pen en! Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Yahoo! Weather - Griselekker vær-app til iPhone

Gjør til og med dårlig vær pent å se på.

Det finnes et uendelig antall vær-apper til iPhone som tilfredsstiller ulike behov - alt fra det helt enkle til det superavanserte.

Mange velger de norske appene, Yr.no, Pent.no og Storm.no, kanskje fordi det føles mest pålitelig med "lokal" værdata. De funker bra nok alle sammen, men utseendemessig begynner de å bli temmelig utdatert.

Nå har Yahoo sluppet en app som overgår dem alle hva gjelder brukergrensesnittet. Faktisk er den muligens den lekreste vær-appen vi har sett for iPhone til nå.

Yahoo! Weather, eller Været som den heter i norske App Store, har en nydelig, stilren design, og gir deg rask oversikt over værmeldingen samtidig som den også byr på litt mer info enn bare temperaturen ute akkurat nå.

Les også: 1Weather - knallbra vær-app for Android

Henter bilder fra Flickr

Appen bruker steds-spesifikke bilder for å vise deg hvordan været er rundt omkring i verden. Bildene hentes fra en gruppe på Flickr kalt Project Weather, som hvem som helst kan bidra til. Det fine er at bildene som brukes matcher med dagens værforhold og tiden på døgnet, slik at man virkelig får en følelse av hvordan det er ute.

På hovedskjermen i appen vises dagens værforhold sammen med bildet fra Flickr. Sveiper du ned, får du imidlertid opp en "ny" skjerm med et femdagers værvarsel. Sveiper du lenger ned, får du opp enda mer informasjon som kart, nedbør, vind- og trykk-forhold samt når solen står opp og går ned.

Så ikke bare er Yahoos vær-app pen å se på, den er utrolig enkel å bruke og gir deg det meste du trenger å vite på værfronten. Det finnes så klart mer avanserte løsninger, men vi har ikke funnet noen som ser så pen ut til nå - og de koster som regel penger. Denne går rett inn på vår favorittliste.

(Det eneste vi misliker er det ganske så glorete app-ikonet. Hva tenkte Yahoo her?)

Yahoo! Weather kan lastes ned gratis fra App Store.

Samleside: iPhone-apper