– Xperia Z5 har det beste mobilkameraet

Ny toppnotering hos DxOMark.

<strong>NY LISTETOPP:</strong> Nettstedet DxOMark mener nå at Sony har det beste mobilkameraet i sin Xperia Z5. Foto: SONY
NY LISTETOPP: Nettstedet DxOMark mener nå at Sony har det beste mobilkameraet i sin Xperia Z5. Foto: SONY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DxOMark har i mange år vært en anerkjent instans for avansert testing av kamerautstyr, og de senere årene har de også begynt å teste kameraene på mobiltelefoner.

Testprosedyren innebærer blant annet at man tar over 400 bilder og 20 videoklipp med kameraene, både i situasjoner fra dagliglivet, men også på laboratoriet der man tar bilder av plansjer som videre analyseres i forhold til eksponering, støy, skarphet, hvitbalanse og så videre.

Resultatet blir så en totalscore (én for stillbilder og én for video) fra 0-100 som oppsummerer kamerakvaliteten sett med DxOMarks øyne.

Samsung skjøvet ned fra tronen

TOPP 10: Slik ser DxOMarks toppliste ut i skrivende stund. Foto: DxOMark
TOPP 10: Slik ser DxOMarks toppliste ut i skrivende stund. Foto: DxOMark Vis mer


De siste månedene har Samsung Galaxy S6 Edge tronet på toppen av listen med sine 86 poeng, men denne uka har topplisten fått en ny numero uno:

Sony Xperia Z5 får nemlig 87 poeng fra DxOMark.

De siste ukene har det også vært flere endringer på toppen. Googles nye Nexus 6P-telefon har kapret tredjeplassen med 84 poeng, før LG G4, Samsung Note 4 og Moto X Style følger med 83 poeng.

Verdt å merke seg er at den nye Sony-telefonen får samme poengsum på stillbilder som Samsung-telefonen (88), men får 86 poeng på video der S6 Edge måtte nøye seg med 84.

– Langt foran konkurrentene

Xperia Z5 scorer spesielt godt på autofokushastighet, innebygd blits og detaljnivå. På video er DxOMark spesielt imponerte av Sonys bildestabiliseringsfunksjon, som de hevder er langt foran konkurrentene.

Vi var ikke like begeistret for kameraet på lillebror Z5 Compact da vi testet den før månedsskiftet, men det kan ha sammenheng med at vi brukte full oppløsning da vi tok bilder med den, og ikke standardinnstillingen på 8 megapiksler, som DxOMark har brukt i sin test.

Vi får uansett vårt testeksemplar av storebror Xperia Z5 allerede tirsdag, så skal vi sørge for å gi kameraet ekstra oppmerksomhet når vi kommer med testen i neste uke. Senere denne uka får vi dessuten inn Apples nye iPhone 6s, der kameraet skal være en av de store forbedringene siden forgjengeren.

Her finner du Dinsides mobiltester