Det populære XBMC kommer til Android. Foto: DinSide
Det populære XBMC kommer til Android. Foto: DinSideVis mer

XBMC for Android

Kan gjøre mobilen din om til et mediesenter i stuen.

XBMC er et av de mest populære (og etter vår mening de beste) mediesentrene for PC-bruk. Kobler du en PC til TV-en, kan du enkelt navigere i mediesamlingen din, styre avspilling, og få tilgang til flere online-tjenester.

Les også: XBMC - gratis mediesenter

Nå er teamet bak XBMC snart klar med en versjon for Android, og dermed er det duket for at du kan koble mobilen din til TV, og bruke den som inngangsport til mediesamlingen din - enten du har den liggende på mobilen eller i hjemmenettet.

Men teamet har ikke bare mobiler i tankene. Android-baserte mediespillere, TV-bokser og spillkonsoller blir stadig mer vanlig, og derfor var det helt naturlig å utvide konseptet til også å omfatte Googles operativsystem, har utviklerne uttalt.

Vanlig app

XBMC for Android skal kunne kjøres som en egen app, og det er ikke nødvendig å roote telefonen eller gjøre andre inngrep for å få den til å fungere. Men XBMC er ikke laget for å brukes på mobilskjermen, kun tilkoblet TV. Og mange mobiler har som kjent HDMI-utganger for slik tilkobling.

Selv om appen offisielt er et stykke unna lansering, har noen allerede kompilert den ut fra tilgjengelig kildekode. I videoen under ser du litt av hva du har i vente.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere ferske mobilsaker fra DinSide Mobil