Her demonstreres iOS 7, som på mange måter gjør din iPhone og iPad "ny".
Her demonstreres iOS 7, som på mange måter gjør din iPhone og iPad "ny".Vis mer

WWDC 2013: Apples årlige utviklerkonferanse

Hva forventer vi oss fra kveldens Apple-lansering?

>> Følg lanseringen live her

LES OGSÅ:

Apples årlige utviklerkonferanse, WWDC, er bokstavelig talt rett rundt hjørnet. Klokka 19 i kveld norsk tid går Apple-sjef Tim Cook og hans kolleger på scenen for å vise frem siste nytt fra selskapet.

Forventningene i forkant av lanseringen er skyhøye, ikke bare fordi presset fra konkurrentene er hardere enn noensinne, men også fordi det er lenge siden Apple har avholdt et større arrangement.

Ryktene rundt hva vi kan forvente oss er mange, det eneste som er ganske sikkert er at vi får se hvordan de nye versjonene av iOS og OS X blir. Bannere fra Moscone Center i San Francisco kan allerede avsløre at så blir tilfelle. Men nøyaktig hva er det vi får se?

>> Følg lanseringen live her

La oss oppsummere det vi (tror vi) vet:

iOS 7: Forventes å få en overhaling av brukergrensesnittet - endelig. Det er snakk om en "flatere" og mer moderne design. Apple har også selv sagt de ønsker å "åpne opp mer" for utviklere, hvilket kan bety at det eksempelvis blir mulig å velge tredjepartsapper som standardnettleser-, epostleser og så videre. Det ryktes også at AirDrop-fildeling vil komme til iOS, det vil si dra-og-slipp-fildeling mellom dingser.

iRadio: I flere år har det gått rykter om at Apple skal komme med en streamingtjeneste. Nå tror man at Apple endelig har blitt enige med plateselskapene, og det at Google er klar med sin Play Music All Access-tjeneste, styrker spekulasjonene. Apples tjeneste går foreløpig under navnet iRadio og ryktes å være en krysning mellom Pandora og Spotify i funksjonalitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mac Pro er en stasjonær Mac det faktisk går an å bytte komponenter i. Den har blitt oversett av Apple i senere tid, men nå venter mange på en oppgradert modell. Foto: Apple
Mac Pro er en stasjonær Mac det faktisk går an å bytte komponenter i. Den har blitt oversett av Apple i senere tid, men nå venter mange på en oppgradert modell. Foto: Apple Vis mer

OS X 10.9: Apple kommer til å avduke en ny versjon av Mac-operativsystemet på WWDC, men det har vært lite rykter om hva som blir nytt. Enda tettere integrasjon med iOS er høyst sannsynlig, og det kan tenkes at Siri og Apple Maps kan være blant det som kommer. Det ventes også at filutforskeren Finder endelig vil få faner.

MacBook Pro og Air: Apples bærbare kan bli oppdatert med Intels nye Haswell-prosessorer. Det er ikke snakk om noen radikale endringer, ifølge ryktene. Air-maskinene kan få doble innebygde mikrofoner, mens Pro-maskinene kan bli litt slankere.

Mac Pro: Mange forventer at Apples store stasjonære, Mac Pro, endelig får en oppgradering. Det er nemlig tre år siden sist, og mye har skjedd på maskinvarefronten siden da. Ryktene snakker om en helt ny kabinett-design, støtte for to grafikkort og Thunderbolt.

Annet: iPhone 5S, en billigere iPhone og iPad mini med Retina-skjerm snakkes det også om på ryktebørsen, men disse produktene vil vi trolig ikke se før i september. WWDC er først og fremst en utviklerkonferanse med fokus på programvare. Det betyr trolig at den myteomspunne iWatch trolig heller ikke vil bli avslørt. Ja, hvis den i det hele tatt finnes, da.

Interessant nok skriver Apple-kjenner og Daring Fireball-blogger John Gruber at det egentlig er stor usikkerhet om hva som bli presentert i kveld, og at han ikke har vært så "in the dark" om en Apple-lansering siden iPhone ble introdusert i 2007. Kanskje kommer det noen ikke har tenkt på i det hele tatt?

Vi følger selvsagt pressekonferansen, og kommer her med de viktigste nyhetene.

>> Følg lanseringen live her

PS: Det ser ut som Apple kommer til streame keynoten live på i kveld, skriver MacRumors. På Apple TV har det dukket opp en ny kanal kalt "Apple Events".