Wordbase - nytt ordspill på norsk

Flett sammen ord helt ned til motstanderens base.

<strong>ORDSPILL:</strong> I Wordbase er det om å gjøre å danne ord slik at du kommer helt frem til motspillerens base. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ORDSPILL: I Wordbase er det om å gjøre å danne ord slik at du kommer helt frem til motspillerens base. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Ordspill på telefonen finnes det mange av – kanskje mest kjent er Wordfeud, utviklet av nordmannen Håkon Bertheussen. Dette er en Scrabble-klone man kan spille mot andre på telefonen, enten man kjenner dem eller ikke.

Les også:
Nå er det Scrabble-feber
14.296 poeng på ett ord i Wordfeud

En annen populær variant er Ruzzle (tidligere Rumble), der man på to minutter skal klare å lage så mange ord som mulig med bokstaver i et 4x4-kvadrat.

Nylig ble Wordbase lansert her til lands. Dette spillet har vært tilgjengelig på engelsk siden rett før jul, men har nå fått norsk ordliste, som gjør det litt morsommere for oss nordmenn å spille.

TO TREKK: Hvem har egentlig lyst til å spille med sånne folk?
TO TREKK: Hvem har egentlig lyst til å spille med sånne folk? Vis mer


To baser

Spillet foregår på et spillebrett med 13x10 felter; alle merket med en bokstav. Den øverste og nederste linja er farget med spillernes farger (oransje og blå), og målet er å skape en «slange» av bokstaver som når basen til motstanderen. Førstemann som klarer det, har vunnet spillet.

Du må imidlertid begynne med en av feltene du allerede «eier» for å lage et ord. Når du så skriver og sender inn ordet, blir alle brikkene i ordet farget med din farge. Motstanderen kan fortsatt skrive ord der dine brikker også benyttes, og klarer man å gjøre slik at noen av motstanderens felter ikke lenger har tilknytning til basen, blir de hvite igjen.

Enkelte felter er svarte, og klarer du å treffe en slik, blir flere bokstaver farget med din farge, i tillegg til at alle bokstavfeltene byttes ut.

Les også: Åtte mobilspill som redder bilturen

For iOS og Android (beta)

iOS-brukere kan laste ned appen fra App Store og spille mot venner, enten de befinner seg på Facebook eller Game center. Man kan også spille mot tilfeldige motstandere, men om man kun bruker gratisversjonen, kan man bare ha to spill gående samtidig.

Android-utgaven er fortsatt i betaversjon og kan ikke lastes ned direkte fra Google Play-butikken. For å bli betatester må du først bli medlem av Google+-gruppen (du må også bli godkjent, så det kan ta litt tid). Når du har blitt medlem, går du til testversjonen, klikker på «bli tester» og laster ned betautgaven i etterkant.

Les også: 10 anbefalte iPad-spill for barn

Vi gjør oppmerksom på at appen er utviklet av Aller Media AS i Danmark, som eier Dinside.