Word Lens oversetter på direkten

Nå kan du bruke mobilkameraet til å oversette skilt og plakater automatisk.

Husker du Netcom-reklamen fra noen år tilbake der en liten bortkommen gutt i utlandet kunne snakke med det lokale politiet via en telefon som oversatte språkene på direkten? Vel, fremtiden kommer stadig nærmere, og nå har det kommet en app til iPhone som oversetter tekst mellom språk - på direkten, ved hjelp av kameraet i telefonen.

Augmented reality

App-en har fått navnet Word Lens, og er utgitt av selskapet Quest Visual. App-en tar i bruk avansert augmented reality-teknikk, og det betyr i praksis at tekst på skilt og plakater rett og slett byttes ut med tekst på et annet språk, og vises i samme øyeblikk på skjermen - og på rett sted.

Denne videoen viser hvordan det fungerer i praksis:


I startgropa

I skrivende stund er det kun oversettelser mellom spansk og engelsk som er tilgjengelig, men selskapet jobber med flere ordlister.

Man kunne jo her se for seg at man benyttet Google Translate eller lignende oversettelsesteknikk, men det ville kreve at man var online. Word Lens fungerer derimot uten noen form for internettilkobling, og dermed sparer du dyre nettavgifter når du er i utlandet. Du laster rett og slett ned ordbøkene i sin helhet.

Quest Visual understreker likevel at utviklingen av Word Lens fortsatt er i startgropa. Løsningen er ikke perfekt, og har blant annet problemer med å tolke spesielle skrifttyper, inkludert håndskrift.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gratis i demomodus

Selve app-en er gratis, men ordbøkene koster penger. Spansk-engelsk koster 29 kroner, det samme gjør engelsk-spansk. Uten ordbøker på plass kan du likevel få demonstrert funksjonaliteten på to måter: Enten kan ord viskes bort, eller bokstavrekkefølgen i ordene snus.

Vi er uansett imponert, og gleder oss til å følge utviklingen videre!

Du finner mer informasjon Questvisual.com, og kan søke opp app-en med ordene "word lens" i AppStore.

Les også: 10 smarte mobilkamera-tips