<strong>BILLIG:</strong> HTC Windows Phone 8X, Samsung Ativ S og Nokia Lumia 920 selges nå alle for omlag 3.000 kroner. Før var de kostbare toppmodeller. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Produsent
BILLIG: HTC Windows Phone 8X, Samsung Ativ S og Nokia Lumia 920 selges nå alle for omlag 3.000 kroner. Før var de kostbare toppmodeller. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Produsent Vis mer

Windows Phone raser i pris

Toppmodellene fra HTC, Samsung og Nokia koster nå rundt 3.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes tre Windows Phone-toppmodeller fra de største produsentene: Samsung Ativ S, Nokia Lumia 920 og HTC Windows Phone 8X.

Alle kostet om lag 4.500 kroner da de ble lansert, og alle fikk terningkast fem av DinSide. Toppmodeller i flere betydninger av ordet, altså.

Les også:


Og vi har gode nyheter til deg, som kan tyde på dårlige nyheter for Microsoft: Alle disse tre modellene har nå falt drastisk i pris, til rundt 3.000 kroner.

Toppmobiler til bunnpris

Vi vil i denne artikkelen ta utgangspunkt i Prisjakt.no, som henter inn priser fra en lang rekke norske nettbutikker, og blant annet kartlegger prisutviklingen. Vi vil også se på bort fra enkelte svært lave priser for å gi et bedre bilde av hva du realistisk sett kan få telefonen for.

FRA 2.700 KRONER: Samsung Ativ S. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FRA 2.700 KRONER: Samsung Ativ S. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
FRA 3.000 KRONER: HTC Windows Phone 8X. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FRA 3.000 KRONER: HTC Windows Phone 8X. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
FRA 3.000 KRONER: Nokia Lumia 920. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FRA 3.000 KRONER: Nokia Lumia 920. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


 • Vi begynner med Samsung Ativ S. "Gratulerer, Samsung: Dere har kanskje laget den beste Windows Phone-telefonen noensinne" skrev vi i testen vår. Komplett.no solgte den ved lansering i september i fjor for 4.300 kroner, som seg hør og bør for en splitter ny toppmodell. Nå selger de den for 2.700 kroner, det samme gjør butikker som Lefdal, Elkjøp, Deal.no og CDON.com.

 • "Dette er en svært god mobiltelefon. Designen er av ypperste klasse, det samme er ytelsen" skrev vi i testen av HTC Windows Phone 8X. Og da hadde vi ennå ikke sett den i blå utgave, som er enda penere. Prisen hos Komplett.no var først 4.800 kroner i september i fjor, mens den nå er 3.000 kroner. Det er den også hos Dustin Home.

 • Nokia Lumia 920 er trolig den mest populære av de tre. "En toppmobil i ordets rette forstand" slo DinSide fast i vår test, blant annet på grunn av den gode programvaren Nokia lager. Komplett.no la den ut for salg i oktober i fjor for hele 5.195 kroner, men har nå justert ned prisen til 3.895 kroner. Men andre selger den langt rimeligere, som Expert, som bare krever like over 3.000 kroner.
Ergo: Du kan nå kjøpe telefoner av ypperste klasse for priser som ellers i markedet er reservert middelmådige modeller - om du ønsker å kjøre Windows Phone, vel å merke, noe DinSide flere ganger har sagt at flere burde.

<strong>NED:</strong> Her ser du prisutviklingen til alle Windows Phone-toppmodellene. Merk at disse tar utgangspunkt i de aller laveste prisene, og at forholdene ikke er 100 prosent nøyaktige, da skalaen på de forskjellige grafene varierer noe. Trenden er likevel klar. Foto: Prisjakt.no/Ole Petter Baugerød Stokke
NED: Her ser du prisutviklingen til alle Windows Phone-toppmodellene. Merk at disse tar utgangspunkt i de aller laveste prisene, og at forholdene ikke er 100 prosent nøyaktige, da skalaen på de forskjellige grafene varierer noe. Trenden er likevel klar. Foto: Prisjakt.no/Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Unikt for Windows Phone

Det er slettes ikke uvanlig at mobiler raskt går ned i pris, men ser vi på Android-toppmodellene fra i fjor finner vi ikke like lave priser. Fjorårets HTC One X+ koster nå fra 3.600 kroner hos Siba, mens Samsung Galaxy S III finnes til rundt 3.300 kroner.

Felles for disse er at de har blitt byttet ut med nye toppmodeller, henholdsvis HTC One og Samsung Galaxy S4. Det har ikke Windows Phone-toppmodellene, og de tre er fortsatt produsentenes toppmodeller.

Men i år kommer denne: Nye Nokia Lumia 925 – en lettere og tynnere 920

<strong>MYE PÅ SPILL:</strong> At ikke Samsung og HTC selger så mye Windows Phone er det ikke nødvendigvis totalt krise, men om Nokia ikke selger Windows Phone, selger de heller ikke smarttelefoner. De kjører nemlig alle Microsofts operativsystem. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MYE PÅ SPILL: At ikke Samsung og HTC selger så mye Windows Phone er det ikke nødvendigvis totalt krise, men om Nokia ikke selger Windows Phone, selger de heller ikke smarttelefoner. De kjører nemlig alle Microsofts operativsystem. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Det store spørsmålet er derfor: Hvorfor faller Windows Phone-modellene så mye i pris, til tross for at de ikke har fått etterfølgere? Vår tolkning: De selger ikke. Hadde Windows Phone solgt godt, hadde ikke butikkene solgt unna toppmodeller til 3.000 kroner.

Én prosent bruk

At Windows Phone sliter er ikke noe vi bare føler. Det er noe vi leser.

Se for eksempel på dette:

 • Netcoms siste salgstall, fra april, har bare tre produsenter på listen: Apple, Samsung og Sony. Kun én av disse lager Windows Phone-mobiler, men Samsung Ativ S er ikke representert på listen over de ti mest solgte telefonene. Vi må tilbake til februar for å finne en Windows Phone-modell, da Nokia Lumia 920 karret til seg en tiendeplass.
 • Den siste måneden brukte 1,13 prosent av DinSides mobilbrukere Windows Phone, 27,09 prosent Android og 71,66 prosent iOS. Dette ifølge våre egne tall fra Google Analytics, som er syvsifrede.
 • Også gigantiske Finn.no melder om like tall, med bittelitt over én prosent Windows Phone-brukere.
Hvordan skal nye Windows Phone 8 klare seg? Vi spurte Microsoft.

Nå blir spørsmålet: Kan lave priser lokke til seg nye Windows Phone-kunder? Vi vet ikke, men vet at plattformen sliter med få brukere, og blant annet (og kanskje delvis på grunn av) manglende støtte fra giganten Google. Bare det å lansere noe så grunnleggende som en skikkelig Youtube-app har skapt hodebry for Microsoft.

Hva tror du? Har Windows Phone en sjanse? Vil du ha en slik telefon? Si din mening under artikkelen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer