Windows Phone 8-brukere mest fornøyd

Microsoft til topps i amerikansk brukerundersøkelse.

Windows Phone har foreløpig ikke vært noen braksuksess, men de som har kjøpt er mest fornøyde av alle. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Windows Phone har foreløpig ikke vært noen braksuksess, men de som har kjøpt er mest fornøyde av alle. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonsrike PC Magazine har for 26. året på rad avholdt sin «Reader's choice»-prisutdeling der leserne stilles en rekke spørsmål om produktene de bruker.

I kategorien for mobile operativsystem gikk Microsoft i år helt til topps med Windows Phone 8. I fjor (Windows Phone 7) ble det delt førsteplass med Apples iOS, men i år er Cupertino-kjempen henvist til en andreplass.

Microsoft scorer hele 9,0 av 10 på sammenlagt score. Dernest følger Apple med 8,6 poeng og Android/Windows Phone 7 med 8,1 poeng.

Windows Phone 8-brukere mest fornøyd


Scorer best i flere kategorier

Windows Phone 8-brukerne rangerer operativsystemet høyest hva gjelder pålitelighet, tekstmeldinger, epost, nettleser, musikkspiller og spill. De er imidlertid ikke like fornøyd med tilgjengelighet og kvalitet på apper, der både iOS og Android scorer bedre. Windows Phone 8-brukerne har også hatt minst behov for teknisk support og reparasjoner og scorer høyest på spørsmålet om de ville anbefale sitt operativsystem til andre (9,2/10 på dette punktet).

DinSides mobiltester

For Apples del scoret de ikke høyere i noen av disse kategoriene enn tilsvarende undersøkelse i fjor, og har også falt i noen kategorier. På det siste spørsmålet fikk Apple i fjor også en score på 9,2, men denne har sunket til 8,9 i år.

Android fikk bronsjemedalje, noe de også fikk i fjor. Her er imidlertid poengsummene bedre enn for fjoråret, der både totalscore og «vil anbefale»-spørsmålet har gått opp henholdsvis 0,2 og 0,1 poeng.

Android-brukere fornøyde med nye telefoner

Interessant er det også når PC Magazine skiller ut de med en telefon som er under ett år gammel. Da er nemlig forskjellen mellom Android og iOS minimal, med 8,6 mot 8,7 poeng i favør Apple.

PC Magazine spurte også brukerne hvorfor de hadde valgt telefonen de kjøpte. Her svarte hele 88% av Windows Phone 8-kjøperne at operativsystemet var en av grunnene, mens tilsvarende tall for Android og iOS var henholdsvis 50% og 37%.

WP8-brukerne rangerte også 4G-mulighet og skjermstørrelse som de viktigste parameterne. Android-brukerne hadde også disse tre alternativene på topp, mens iOS-brukerne la mest vekt på app-utvalg, brukervennlighet og erfaring med tidligere modeller.

Selv om Microsoft til nå ikke har klart å kapre noe særlige markedsandeler fra Apple og Google er i hvert fall dette gode nyheter for Windows Phone-satsingen.

Samlesider:

Flere detaljer får du hos PC Magazine

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer