Foto: Øivind Idsø
Foto: Øivind IdsøVis mer

Windows Phone 7 får to oppgraderinger

Snart kan WP7-eiere glede seg over norsk språkstøtte, multitasking og mer til.

Vi har testet opptil flere Windows Phone 7-telefoner på DinSide; sist da vi tok en titt på Samsung Omnia 7.

Og mens telefonene for så vidt har vært gode, er Windows Phone 7 fortsatt litt for mangelfullt til at vi klarer å anbefale det 100%. Det ser ut til å bli langt bedre i løpet av året, siden Microsoft har annonsert to oppgraderinger av operativsystemet i løpet av de nærmeste månedene.

I løpet av første halvdel av mars kommer den første oppgraderingen. Her vil WP7 endelig få klipp-og-lim-støtte, noe også Apple brukte en god stund på å implementere for sitt mobile operativsystem.

Oppdateringen vil også forbedre ytelsen på WP7-telefonene, i tillegg til at market-applikasjonen vil bli oppdatert. Det siste er imidlertid ikke noen stor nyhet for oss nordmenn, siden WP7-markedet fortsatt ikke er tilgjengelig i Norge.

Norsk "market" i løpet av året

Da vi var på Mobile World Congress i Barcelona, snakket vi med Microsofts norske representanter, som antydet at markedet ville bli tilgjengelig i Norge i løpet av 2. halvår. Grunnen til at det tar sin tid, er at Microsoft ønsker å sikre seg de beste nasjonale applikasjonene før de lanserer markedsplassen.

Den andre oppdateringen er imidlertid mer spennende, for over sommeren får WP7 endelig støtte for multitasking; evnen til å kjøre flere programmer samtidig. I tillegg oppgraderes nettleseren til Internet Explorer 9, og Twitter bakes inn som en sosial tjeneste som integreres i People hub. I tillegg vil WP7 få støtte for synkronisering via SkyDrive; Microsofts nettskytjeneste for lagring av filer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og ikke minst – norsk språkstøtte, med norske menyer, norsk ordbok og norsk tastatur.