<strong><B>LOVENDE:</strong></B> Wimp for iPhone blir snart tilgjengelig i App Store. Vi har tatt en kikk.
LOVENDE: Wimp for iPhone blir snart tilgjengelig i App Store. Vi har tatt en kikk. Vis mer

Wimp til iPhone er ingen pyse

Svenske Spotify bør holde et øye med sin norske konkurrent. Dette er nemlig lovende saker.

Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT: Det er snaue to måneder siden vi skrev om førsteinntrykkene våre av Wimp for iPhone (du finner dem under), blant annet med løfte om at applikasjonen "snart" ville være tilgjengelig i App Store. Så ble det stille. Veldig stille. Etter mye venting, og en åpenbart stor dose om og men i forbindelse med Apples notorisk nidkjære godkjenningsprosess, er iPhone-Wimp endelig klar for nedlasting.

Siden våre førsteinntrykk først ble publisert, har Spotify lansert enda en oppgradering av sin musikkspiller. Den har ikke akkurat gjort at lista ble lagt lavere for Wimp sin del, og når svenskene i tillegg presenterte en ny abonnementsmodell forrige måned ble konkurransen enda hardere. Det skal med andre ord bli spennende å se hva Wimps neste trekk blir.

Her er uansett vår første dom av Wimp for iPhone:

Mobiltelefonen som walkman er ikke noe nytt, men at en bruker mobiltelefonen til å streame musikk som ikke ligger lagret lokalt på maskinen er ferskvare, i det minste med den utbredelsen vi ser i dag. Spotify har allerede lansert sin mobilapplikasjon for musikk, nå følger norske Wimp hakk i hæl.

Anbefalinger og utvalg

Vi har testet iPhone-applikasjonen som nå altså er klar for nedlasting fra App Store, og er etter noen dagers bruk imponert. Det betyr ikke at den ikke har mangler, men førsteinntrykket etterlater like gode følelser som sommerdag med De Lillos på øret.

Én av hovedforskjellene på Spotify og Wimp i PC og Mac-versjon, er at sistnevnte har en slags redaksjonell profil. Du finner en rekke spillelister sortert etter mer eller mindre aktuelle tema (for eksempel festivaler og plateselskaper, eller aktuelle sjangere), i tillegg til anbefalinger av nye utgivelser.

Dette er heldigvis overført til iPhone-versjonen, hvor den første skjermen som møter deg består av "Nyheter", "Vi anbefaler" og "Lister". Dermed kan du raskt finne ny musikk du aldri har hørt om, eller eventuelt få et raskt gjensyn med ferske album du hørte på radioen på vei til jobb.

Det tar ikke mer enn to trykk før et album eller en sang spiller. Velg album, velg sang, og du er i gang.

(Artikkelen fortsetter under skjermbildene fra Wimp for iPhone)

Sjanger-savn

Vi savner en strengere sjangerinndeling ala det en finner i for eksempel iTunes Music Store for nye utgivelser. Det hadde gjort det enklere å finne fram til musikk en selv liker, uten å måtte forholde seg til for eksempel siste skiva til Slash eller Gitarkameratene.

På albumsida er det også mulig å bokmerke albumet som "Favoritt" (trykk på stjerna), eller du kan laste ned albumet for å gjøre det tilgjengelig for avspilling rett fra mobilen, og ikke over nettverket.

Nedlastingsløsningen er elegant og enkel. En nedlastingskø viser alle sporene som blir lastet ned, mens allerede nedlastede album eller enkeltlåter havner i mappen for "Frakoblede album". Du kan også laste ned spillelister, som havner i - riktig, du gjettet det - "Frakoblede spillelister". Vi har forsøkt å laste ned tre-fire album i slengen, og det gikk i hovedsak på skinner. Nedlastingshastigheten er imponerende, og du kan laste ned musikk i bakgrunnen mens du hører på annen musikk.

Ikke opprette spillelister

Vi opplevde ved et par anledninger at nedlastingskøen ikke ble tømt etter nedlasting, selv om musikkfilene ligger trygt på plass i "nedlastede album". I skrivende stund har vi faktisk fortsatt liggende låter i kø, og vi vet ikke hvordan vi blir kvitt dem. Det er fullt mulig å laste ned nye låter, men køen vil altså ikke forsvinne.

<strong><B>SMART HJEMMESKJERM:</strong></B> Hvis du savner ny musikk får du opp flere alternativer i Wimp for iPhone.
SMART HJEMMESKJERM: Hvis du savner ny musikk får du opp flere alternativer i Wimp for iPhone. Vis mer


Merk deg at iPhone-applikasjonen ikke støtter opprettelsen av nye spillelister. De må du først lage på PC eller Mac-versjonen av Wimp, før disse så synkroniseres mot Wimp neste gang du starter iPhone-applikasjonen. Det gjør at mobilapplikasjonen av iPhone får en viss slagside mot enkeltlåter, og derfor favoriserer album.

Ikke alle er like komfortable med et slikt albumfokus (selv er jeg fortsatt så gammeldags at jeg helst hører gjennom hele album), men Wimp-utviklerne sier i en epost at "dette med spillelister er noe av det som selvfølgelig skal inn" i fremtidige versjoner. Det er betryggende.

Bra lydkvalitet

"Favoritter"-mappen synker også sømløst og trådløst mellom mobil og PC/Mac. Legger du til en favoritt i mobilapplikasjonen dukker den opp i hovedapplikasjonen, og vice-versa.

Søket fungerer bra, og etter for eksempel å ha søkt på et navn eller en frase får du opp alle treff i artister, album og låter. Første gang du prøver søket kan det virke noe forvirrende at du under artist-treffene får opp album og låter som ikke hører til artisten du faktisk søkte etter. For å begrense søket må du rett og slett klikke deg inn på artist-treffene som listes opp øverst, hvor du så får opp alle treffene knyttet til denne artisten.

Lydkvaliteten er utmerket, og står absolutt ikke tilbake for mp3-filer kodet med høyeste kvalitet.

Alt i alt er dette en svært lovende start for Wimp-applikasjonen, og selv om vi har enkelte innvendinger har applikasjonen fungert nesten smertefritt i løpet av testperioden.

Wimp kan lastes ned via App Store eller iTunes. Trykk på denne lenka for å tas til applikasjon.

(Deler av denne artikkelen ble publisert 12. april i år)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer