Web-basert chat gir enkel tilgang

Chat -- småprat i sanntid via Internett -- er en populær aktivitet verden rundt. Du kan prøve deg i flere chat-rom uten annen programvare enn din nettleser, for det finnes mange Web-baserte chat-tjenester.

Det er lett å registrere deg i og bruke Web-baserte chat-rom. Det finnes et utall slike chat-leverandører som tilbyr gratis tilgang til sine tjenester. Men husk at du fremdeles betaler for tellerskrittene dine for å bruke Internett...

Alt du trenger å gjøre for å "prate", er å gå til en chat-tjenestes hjemmeside, hvor du finner informasjon, veiledning og enkel, online registrering. Prøv gjerne flere av de web-baserte chat-tjenestene, så finner du ut hvilken du trives best med.

Globale møtesteder

Ideen bak chat-rom er at du kan kommunisere direkte med folk om løst og fast, eller spesielle emner du er interessert i, uansett hvor i verden du og samtalepartnerne befinner dere.

En av de mest populære chat-stedene heter PowWow, som er utviklet og tilbys av selskapet Tribal Voice. I følge Tribal Voice finnes det flere enn fire millioner brukere av PowWow verden rundt, og de har dannet mer enn 10.000 online-"samfunn" for chatting.

Andre Web-baserte chat-leverandører finnes også. Noen av disse er Yahoo! Chat, theglobe.com, Alamak Chat og WebChat.

Mange muligheter

Som nevnt er chat ikke bare begrenset til tekstbasert chat. Du har mange muligheter, for eksempel hos PowWow.

For i tillegg til stor utbredelse, ligger noe av PowWows styrke i dets mangfoldighet. Du tilbys tekstbasert chat i forskjellig gruppeløsninger, samt chat med grafikk og voice chat. PowWow inkluderer også følgende, spennende tjenester, som det informeres ytterligere om på Tribal Voices hjemmesider:

Artikkelen fortsetter under annonsen

"InstaVoice" -- ta opp og send en muntlig melding (opp til 1 minutt og 15 K), hvor mottaker hører din naturlig stemme.

"Instant messages" -- send meldinger som "popper" opp på mottaker (en annen PowWow bruker) sin skjerm. Meldingen blir videresendt som email hvis mottakerens maskin er slått av.

"Buddy lists" -- få beskjed om når dine chat-venner, som du har lagt inn på din venneliste, er på nettet og tilgjengelige via PowWow.

"Text to voice" -- PowWows robot leser opp det som blir skrevet i chat-rommet du har åpent. Roboten er nesten "menneskelig", for hvis noen skriver forkortelser for lyder, for eksempel "lol" ("laugh out loud"), så "ler" roboten.

"Web tours" -- ta med -- eller bli med -- en gruppe på Web-tur, og dere kan diskutere hva dere ser.

"Bulletin Board" -- oppslagstavle hvor du og andre kan legge elektroniske beskjeder eller spørsmål. Som i nyhetsgrupper kan du finne svar på spørsmålene dine, eller hjelpe andre med informasjon.

"White Pages" -- oversikt over PowWow-brukere, hvor du kan søke etter andre som deler dine interesser.

"White Boarding" -- sted for utveksling av grafikk og tekster, en tjeneste som er interessant for idédugnader sammen med andre, enten det gjelder hobbyer eller arbeid.

"Games" -- populære spill finner du også her, som så mange andre steder på Internett.

Hvis du ønsker, kan du starte ditt eget PowWow Community hvor du legger opp til samtale om det du vil med de du vil. Dette er en tjeneste du må abonnere på, og prisene varierer etter oppsettet.