WAP-telefon til 1000-lappen

For rundt 1000 kroner skal du kunne kjøpe den nye WAP-telefonen fra Telenor Mobil og Motorola. WAP-nyheten er tilgjengelig fra og med i morgen.

WAP-telefonen fra Motorola og Telenor Mobil kommer i forskjellige farger. Vis mer

Telenor Mobil og Motorola har samarbeidet om å utvikle en ny WAP-telefon som koster langt mindre enn WAP-telefonene på dagens marked.

Folke-WAPen har nesten alle de samme funksjonene som man finner på dyrere WAP-telefoner, i følge Telenor Mobil. Det er to funksjoner som finnes på andre WAP-modeller som du ikke får glede av på denne rimeligere modellen: ”samtale venter” mens du bruker WAP-funksjonen og muligheten til å legge inn bokmerker.

Du kan også vente deg enda flere rimelige telefoner på markedet før påske, i følge Telenor Mobil, som også samarbeider med flere andre mobiltelefonleverandører.

Med Telenor Mobil-abonnement

Ikke overraskende selges de nye WAP-telefonene med Telenor Mobil-abonnementer. Du har valget mellom Privat, Primær eller Proff-abonnement med forskjellige variasjonsmuligheter, i følge Esben Tuman Johnsen hos Telenor Mobil. Blant annet kan de som bruker WAP-tjenester mye, velge et ekstra dataabonnement i tillegg til sitt vanlige abonnement.

Prisen er ikke avskrekkende; et privatabonnement starter f.eks. på 50 kroner per måned, i følge Tuman Johnsen. Men prisene varierer selvsagt ettersom hvilken type abonnement du velger.

WAP-tjenester tilgjengelige

Telenor Mobil har en egen WAP-portal som i skrivende stund gir deg mer enn 200 lenker, i følge selskapet selv. Portalen er åpen for alle, både i WAP- og HTML-format. På HTML-versjonen av Telenor Mobils portal djuice.com, finner du brukerveiledning for WAP-telefoner samt en rekke lenker.

Du kan lese mer om WAP (Wireless Application Protocol) i denne artikkelen.