Med Voddler installert på iPhone kan du se 1000 filmer gratis mot reklame.
Med Voddler installert på iPhone kan du se 1000 filmer gratis mot reklame.Vis mer

Voddler med gratis filmleie for iPhone

Mange av filmene fra Voddler-arkivet kan sees gratis.

Etter en tre måneder lang godkjenningsprosess hos Apple, har den svenske filmtjenesten Voddler endelig lansert en iPhone-app som lar deg se spillefilmer og TV-serie-episoder direkte på iPhone.

Ved lansering er rundt 1000 filmer gratis tilgjengelig mot at du ser reklame (ca 50 nye filmer kommer hver dag). Men – det er det ikke mulig å leie filmer (mot betaling) direkte i applikasjonen, siden Apple nå har innført et krav om at kjøp som kan gjøres i en applikasjon også skal være tilgjengelig gjennom deres eget system, der de tar 30% provisjon og krever at tilbudet er minst like godt som aktøren tilbyr "eksternt".

– At vi fikk igjennom [gratis] streaming er et bra førsteskritt - for leiefilm er det Apples in-store-purchasing policy med deres provisjonskrav på 30% som stopper oss, sier kommunikasjonsansvarlig Anders Sjöman i Voddler til DinSide Mobil.

Blant gratisfilmene finner du for eksempel Saw, Siderhusreglene, Apocalypto, Lord of war og Lucky number Slevin, for å nevne noen.

Reklamefinansiert

Ser du en film får du først se noen reklamsnutter før filmen starter, og disse vises også dersom du går ut av filmen og deretter vil gjenoppta avspillingen fra samme punkt senere.

Voddler med gratis filmleie for iPhone


For øvrig er filmene tilgjengelige med undertekster, og de fleste av de vi sjekket hadde også støtte for norsk, selv om det ikke gjaldt absolutt alle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan utforske filmarkivet med flere innfallsvinkler; enten du vil lete pr sjanger, se de mest populære eller utføre et søk etter en film du har lyst til å se.

SAMLESIDE:

Film

Fungerer fint på WLAN

Vi har testet løsningen over WLAN-et hjemme og opplever ingen store problemer i forhold til avspilling og hakking, selv om dette selvsagt kan variere med netthastigheten din. I følge Voddler skal det imidlertid være mulig å spille film over mobilnettverket også, noe vi antar skjer med lavere båndbredde enn om du har en kjapp nettoppkobling. Det skal imidlertid sies at vi opplever noe hakking dersom man spoler i filmen.

Voddler med gratis filmleie for iPhone


De mest bevegelsestungene actionscenene ser derimot ikke ser så veldig pene ut, med tydelige kompresjonsartifakter, noe du ser eksempel på under (fra filmen Battle Royale):

Voddler med gratis filmleie for iPhone


I tillegg har Voddler bakt inn en sosial bit der du kan anbefale filmer til dine venner og se hva andre anbefaler. Det er også mulig å se trailere for filmene som er tilgjengelig.

Alt i alt ser dette veldig lovende ut, og når man kan velge å vrake i 1000 gratis filmer uten å betale en krone for selve appen er det egentlig bare å teste selv.

Du finner Voddler her: Voddler for iPhone, iPod Touch og iPad (krever iOS 4.0 eller høyere)

PS! Voddler vil i nær fremtid også slippe tilsvarende applikasjon for Android og Symbian. I følge Sjöman kan det være muligheter for filmleie mot betaling på Android-versjonen, siden Google ikke har samme politikk som Apple når det gjelder kjøp innenfor appen.

Les også: Lei TV-serier med Voddler